Uhićenja u RS-u

Prepucavanja Dodika i Komšića - Davidova smrt se koristi za političke ciljeve

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da je neumjesno da član Predsjedništva Željko Komšić uopće komentira policijsko-tužiteljske akcije u bh. entitetu Republika Srpska
Vijesti / Politika | 25. 12. 2018. u 22:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smatram da je krajnje neumjesno i cinično da vlasti Republike Srpske uhićuju i kazneno gone čovjeka koji samo traži pravdu i koji je traži od istih tih institucija, kazao je za Vijesti.ba član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirajući današnja događanja u Banjaluci.

Pogrešna politika RS-a

"Želimo vidjeti da će institucije RS-a uvidjeti pogrešnu politiku, politiku koja je MUP RS i dovela među institucije koje su izvršile i pomogle genocid i da će odustati od ovakvih i sličnih progona i okrenuti se onome za što policija i služi u civiliziranom svijetu, a to je borba protiv kriminala", rekao je Komšić.

Ovo još jednom podcrtava, smatra Komšić, potrebu da vratimo na stol pitanje reforme policijskih agencija u državi i stavimo ih u službu građana, a ne političkih stranaka i neodgovornih pojedinaca, javljaju Vijesti.ba.

Komšić koristi Davida za politiku

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da je neumjesno da član Predsjedništva Željko Komšić uopće komentira policijsko-tužiteljske akcije u bh. entitetu Republika Srpska, a još neumjesnije što to čini iz duboko političkih razloga.

"Stavljanje Policije Republike Srpske u kontekst ratnih događanja iz devedesetih godina prošlog vijeka, pokušaji njene diskreditacije optužbama za takozvani genocid i konačno prizivanje nove reforme policije otkriva da i Komšić tragičnu smrt banjalučkog mladića koristi za ostvarivanje svojih političkih ciljeva", rekao je Dodik.

On je ocijenio da su tako "SDS i PDP dobili političkog partnera iz Federacije BiH za reformu policije o kojoj Komšić govori javno, a SDS i PDP kroz tragediju jednog mladića".

Kopirati
Drag cursor here to close