Nametanje

Dodik opet upozorava Schmidta – Točka!

Nakon sastanka Trojke, SNSD-a i HDZ-a BiH, poručeno je kako ne treba davati nikome priliku da intervenira u bilo što jer su stranke spremne na dogovor.
Vijesti / Politika | 14. 02. 2024. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako će staviti točku na europski put BiH ukoliko se visoki predstavniku BiH, Christian Schmidt, pokuša umiješati u izmjene Izbornog zakona.

Dodik je istaknuo kako Srpska u tom slučaju odmah donosi svoj izborni zakon i provodi izbore.



''Inače su oni nama oteli nadležnosti oko izbora, prema Daytonu BiH može provoditi izbore za članove Predsjedništva i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a sve ostalo treba provoditi Republika Srpska'', rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Naveo je kako je nadležnost Srpske prema Daytonskom sporazumu da provodi izbore za predsjednika Republike i potpredsjednike, Narodnu skupštinu Republike Srpske i Dom naroda parlamenta BiH.

"I to će i uraditi, ali želimo pokušati dati šansu dogovoru jer nismo naivni i glupi. Ako ništavilo koje se zove Schmidt uz asistenciju još većeg ništavila koji se zove američki veleposlanik Michael Murphy nametne bilo što oko imovine istu noć ćemo donijeti odluku o neovisnosti Republike Srpske", istaknuo je Dodik.

Naime, nakon sastanka Trojke, SNSD-a i HDZ-a BiH, poručeno je kako ne treba davati nikome priliku da intervenira u bilo što jer su stranke spremne na dogovor.

Tako je čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, na izvanrednoj konferenciji za medije prošlog tjedna u Mostaru pozvao političke partnere da prestanu s nadmudrivanjem a međunarodnu zajednicu da se suzdrži od nametanja.

Kopirati
Drag cursor here to close