Ogrlica

Dodik odlikovao Vučića

Vučić je odlikovanje dobio za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju suradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske
Vijesti / Politika | 15. 02. 2018. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Vučić je odlikovanje dobio za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju suradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

Srbija danas obilježava Dan državnosti u sjećanje na Sretenje 1804. godine, kada je počelo oslobađanje od Turaka, te isti datum 1835. godine, kada je donesen prvi moderni ustav Srbije.

Istodobno, Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Republike Srbije.

U čestitki predsjedniku Vučiću, Ivanić je izrazio uvjerenje da će se prijateljski odnosi dvije zemlje i dalje razvijati u duhu dobrosusjedstva i suradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

''Stabilna i mirna regija u zajedničkom je interesu. Stabilna Republika Srbija važna je i vama, i nama. Vjerujem da će odnosi BiH i Srbije, ali i odnosi Republike Srpske i Republike Srbije, nastaviti da se razvijaju u pozitivnom smjeru. Vjerujem da ćemo nastaviti da promoviramo međusobno razumijevanje i prijateljstvo, na dobrobit svih naših građana'', navodi se u čestitki člana Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close