Sitne provokacije

Dodik objavio fotografiju s Vranješom i poručio: Meni se odazvao na konzultacije

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da veleposlanik ima pravo sastati se sa rukovoditeljima i predstavnicima svake institucije u zemlji prijema.
Vijesti / Politika | 28. 07. 2023. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje objavio fotografiju sa ambasadorom BiH u Srbiji Aleksandrom Vranješom.

"Pozvao sam veleposlanika na konsultacije, meni se odazvao", napisao je Dodik iznad zajedničke fotografije.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su od ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da poduzme hitne mjere u vezi s posljednjim sastankom veleposlanika BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa sa šefom Sigurnosno-informativne agencije Srbije Aleksandrom Vulinom.

Cvijanović: Bolje je pozvati Lagumdžiju na konzultacije

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da veleposlanik ima pravo sastati se sa rukovoditeljima i predstavnicima svake institucije u zemlji prijema.

Upitana da prokomentira to što su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili od ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića da veleposlanika BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa pozove na hitne konzultacije zbog susreta sa direktorom BIA-e Aleksandrom Vulinom, Cvijanović je odgovorila da bi bilo bolje pozvati Zlatka Lagumdžiju kako bi utvrdili da li je kriva Misija BiH u New Yorku ili MVP za falsificiranje prijevoda, ali i originala pisma koje joj je uputio generalni tajnik UN-a.

"Također, i da utvrdimo zašto je takvo lažirano pismo pušteno prije u medije nego što je u originalnoj verziji stiglo onome kome je i namijenjeno", istaknula je Cvijanović, prenosi RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close