''Sloboda''

Dodik o skupu: Ponosan sam, narod je pokazao da je za Republiku Srpsku

''O imovini je već odlučeno, nema se što o njoj odlučivati, u Dejtonu a prije toga u New Yorku i Ženevi kada je rečeno da teritorija RS čini 49 posto BiH i sve ono što pripada BiH je izričito dato Ustavom”, kazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 20. 04. 2022. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je nazočio skupu "Sloboda" u Banja Luci u organizaciji BORS-a.

Kako je kazao u izjavi za medije, ponosan je na skup jer "nije izrečena nijedna uvredljiva riječ".

“Došlo je ljudi iz cijele RS, nisu štedjeli vrijeme. Pandemija nas je udaljila od okupljanja. Ovome nitko ne može da prigovori ništa, činjenica da je BORS organizirala ovako veličanstven skup i ja sam to podržao zajedno sa svojim suradnicima.

O imovini je već odlučeno, nema se što o njoj odlučivati, u Dejtonu a prije toga u New Yorku i Ženevi kada je rečeno da teritorija RS čini 49 posto BiH i sve ono što pripada BiH je izričito dato Ustavom”, kazao je Dodik i dodao:

“Sada se raznim blefiranjem međunarodnog faktora u kontinuitetu, od Paddyja Ashdowna do danas pokušavaju vraćati to pitanje do danas. O tome nema dijaloga, ovo je jasna poruka naroda, imovina pripada RS i tako će ostati.

Nikakve strane intervencije, lažni predstavnici, suci koji sude mimo prava, oni su inkvizicija za RS i motivirani jednom željom, a to je da naštete RS. BiH nije ta koja je vlasnik imovine, o tome se jedino može razgovarati između entiteta'', dodao je.

Za kraj obraćanja je dodao da je ponosan na ljude koji su organizirali skup.

“Mislim da je ovo veličanstveno. Zaista sam ponosan na ljude koji su organizirali, bez ijedne riječi mržnje, bez ijedne provokacije. Želim svima sretan povratak kući, mnogi su došli iz raznih krajeva, ponosan sam na istinske patriote'', dodao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close