Politički vrh BiH

Dodik o Schmidtu: "Čovjek laže, da ne kažem s*re"

"Znam da sam prošle godine bio u Antaliji i on je iskoristio priliku da, s obzirom na to da je meni 12. ožujka rođendan dođe i čestita. To je sve", kazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2023. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tijekom današnjeg obraćanja na konferenciji za medije govorio je o izjavi visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta koji je u intervjuu za beogradski NIN rekao kako je u prethodnom periodu bilo trenutaka u kojima su se on i Dodik povremeno susretali.

"Dugo se poznajemo. Prije dvije godine smo razgovarali telefonom o mojem imenovanju i tada mi je ponudio da se sretnemo, ali se čini da ga je u međuvremenu napustila hrabrost", rekao je Schmidt.

Dodik je na ovu Schmidtovu izjavu oštro odgovorio neprimjereno, prenosi "Avaz". 

"Čovjek laže, da ne kažem da s*re", rekao je Dodik te nastavio:

"Znam da sam prošle godine bio u Antaliji i on je iskoristio priliku da, s obzirom na to da je meni 12. ožujka rođendan dođe i čestita. To je sve".

Dodik je kazao da nikada nije dao podršku da Schmidt bude visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.

"On nije ni lažni visoki predstavnik. Može naći dvoje-troje ljudi s kojima će se sresti, ali institucionalno, ja predstavljam RS, Željka, Radovan, nek pokaže kad se sreo s nekim", rekao je Dodik tvrdeći da je Schmidt "nula" i osvrćući se potom na politiku Njemačke.

Kopirati
Drag cursor here to close