''Opasna retorika''

Dodik o Kavazovićevim izjavama - Kao u najtotalitarnijim islamskim društvima...

Milorad Dodik kaže da je Kavazovićeva retorika opasna i da podsjeća na retoriku ratnih zapovjednika
Vijesti / Politika | 29. 07. 2023. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da retorika Huseina Kavazovića neodoljivo podsjeća na retoriku ratnih zapovjednika vojnih i paravojnih formacija, u kojima je i Kavazović aktivno sudjelovao.

Na pitanje Srne da prokomentira Kavazovićevu izjavu da se "Bošnjaci neće predati, borit će se i izborit će ono što im pripada, a to je svaki pedalj ove zemlje BiH", Dodik je podsjetio da smo upravo zbog ideje da je sva BiH vlasništvo muslimana svjedočili užasnom građanskom ratu, u kojem su Srbi morali životima braniti svoju imovinu.

Stoga je, istaknuo je Dodik, poziv poglavara Islamske vjerske zajednice Kavazovića na borbu za svaki pedalj BiH opasan i stvara nelagodu.

''Za muslimane, za Srbe i Hrvate i mir u BiH mnogo bolje bi bilo da je Kavazović ostao u uniformi. Ovako, kao i u najtotalitarnijim islamskim društvima, vjerski poglavar govori kao oficir'', rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je naglasio da BiH nije zemlja Bošnjaka, kako tvrdi Kavazović, već je ona zemlja koja se sastavila od Republike Srpske i FBiH, a bošnjačka je koliko i srpska i hrvatska.

''Reisa Kavazovića još jednom pozivam da se vrati u okvire vjerskog djelovanja i da pusti svoje političke favorite da se sami izbore za medijski i politički prostor'', izjavio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close