"Odbacujemo nove geografske podjele"

Veleposlanstvo SAD-a: Politika Čovića i HNS-a je licemjerna

"Odbacujemo nove geografske podjele unutar i prema suverenoj državi BiH, uključujući stvaranje trećeg entiteta, i ponavljamo našu opredijeljenost za BiH kao jednu zemlju", poručili su iz Veleposlanstva SAD-a.
Vijesti / Politika | 30. 07. 2022. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Licemjerno je da Dragan Čović i HNS kritiziraju zapaljivu retoriku drugih političkih lidera dok u istom dahu prijete 'institucionalnom i teritorijalnom reorganizacijom' BiH, poručili su iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

"Stav Sjedinjenih Američkih Država u pogledu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera BiH je dobro poznat i ostaje nepromijenjen. Odbacujemo nove geografske podjele unutar i prema suverenoj državi BiH, uključujući stvaranje trećeg entiteta, i ponavljamo našu opredijeljenost za BiH kao jednu zemlju s dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima.

Visoki predstavnik Schmidt dao je strankama šest tjedana da se uključe u dijalog radi rješavanja hitnih pitanja funkcionalnosti i podjele vlasti. Vrijeme stranaka bi najbolje bilo utrošeno na to, umjesto na antidaytonske prijetnje i razmjenjivanje zapaljivih optužbi", naveli su iz Veleposlanstva SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close