Tužiteljstvo

Dodik o Cikotiću: Očigledno da nije bilo sve adekvatno rađeno

Rekao je kako stanjem u pravosuđu vlada opće nezadovoljstvo, ali da vjeruje da će uspjeti vratiti povjerenje društva.
Vijesti / Politika | 28. 11. 2020. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Tužiteljstvo neka radi svoj posao. Očigledno je da tu ima mnogo nastojanja da nije bilo sve adekvatno rađeno", rekao je Milorad Dodik povodom najave da će Selmo Cikotić biti vraćen u optužnicu za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu.

Dodik je novinarima u Banja Luci rekao kako Tužiteljstvo BiH treba raditi svoj posao.

Rekao je kako stanjem u pravosuđu vlada opće nezadovoljstvo, ali da vjeruje da će uspjeti vratiti povjerenje društva.

"Ovo kako je do sada rađeno u pravosuđu, zaista nije valjalo", rekao je Dodik.

Naime, Selmo Cikotić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara, će odlukom Tužilaštva BiH biti vraćen u optužnicu za ratne zločine protiv hrvatskog civilnog stanovništva na području Bugojna.

Cikotić se vraća u optužnicu za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u predmetu "Dževad Mlaćo i ostali", iz koje je nezakonito brisan prije dvije godine, mimo suglasnosti hrvatskih žrtava.

Dodik je pak povodom objavljivanja snimaka predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Milana Tegeltije izjavio da ima dosta takvih snimaka i da je javna scena potpuno zagađena.

"Sve je to stvar pravosuđa, tužteljstva i ostalih institucija i vjerujem da će uspjeti da vrate povjerenje koje su izgubili u javnosti", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je apsolutno neprihvatljivo da visokopozicionirani ljudi koriste takve stvari i upražnjavaju takav vokabular.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close