Mlaćo i ostali

Cikotić se vraća u optužnicu za zločine u Bugojnu?!

Bruno Božić, odvjetnik skupine bugojanskih Hrvata, svjedoka zločina koji su podnijeli žalbu Tužiteljstvu, dobio je, također, ovo obavještenje...
Vijesti / Crna Kronika | 28. 11. 2020. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara, će odlukom Tužiteljstva BiH biti vraćen u optužnicu za ratne zločine protiv hrvatskog civilnog stanovništva na području Bugojna, objavio je Večernji list.

Cikotić se vraća u optužnicu za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u predmetu "Dževad Mlaćo i ostali", iz koje je nezakonito brisan prije dvije godine, mimo suglasnosti hrvatskih žrtava.

"Obavještenje o uvažavanju pritužbe na naredbu o obustavljanju istrage protiv Cikotića koju potpisuje Gordana Tadić, glavna tužiteljica, ovih dana stiže na adrese hrvatskih žrtava iz Bugojna, 51 svjedoka Tužiteljstva BiH u predmetu `DŽevad Mlaćo i ostali`", naveo je Večernji list.

Bruno Božić, odvjetnik skupine bugojanskih Hrvata, svjedoka zločina koji su podnijeli žalbu Tužiteljstvu, dobio je, također, ovo obavještenje, na osnovu kojeg ocjenjuje da to znači da se, po svemu sudeći, Cikotiću vraća status osumnjičenog za ratne zločine.

"Ne bih prejudicirao dalji tijek postupka, ali je svakako dobro da je Tužiteljstvo BiH prihvatilo prigovor i da će još jednom, kako je navedeno u njihovom dopisu, razmotriti i ocijeniti sve dokaze prije donošenja konačne odluke u ovom slučaju", rekao je Božić.

Hrvati iz Bugojna smatraju da je Cikotić, ratni zapovjednik Operativne grupe Zapad Armije BiH, u čijoj je zoni odgovornosti bilo Bugojno, uz predsjednika ratnog Predsjedništva Bugojna Dževada Mlaću, najodgovorniji za etničko čišćenje Bugojna, progon 15.000 Hrvata, 311 ubijenih, brojne zločine i torture, te sustavnu pljačku i uništavanje imovine Hrvata i katoličkih vjerskih objekata.

Hrvati iz Bugojna, navela je Srna, posebno terete Cikotića i Mlaću zbog okrutnog postupanja prema hrvatskim ratnim zarobljenicima, njih oko 2.000, koji su prošli torture u desetinama bugojanskih logora.

Kopirati
Drag cursor here to close