Ništa novo

Dodik: Ništa od NATO-a

Dodik je naveo i da raspad Varšavskog pakta nije doveo do prestanka rada NATO saveza, koji je organiziran kao obrambeni, a ne kao napadački savez.
Vijesti / Politika | 24. 02. 2023. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska protiv članstva u NATO-u jer je taj vojni savez bombardirao Republiku Srpsku i Srbiju osiromašenim uranom koji i danas izaziva maligne bolesti kod stanovništva u Srpskoj.

Pročitajte još

"Ovaj prostor nikada neće postati članica NATO saveza zato što je taj vojni savez bombardirao Republiku Srpsku i Srbiju", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, NATO je prekršio međunarodno pravo u tom pogledu, jer nije bilo rezolucije Vijeća sigurnosti da bombardira Srpsku i Srbiju, a bili su dužni da to pribave.

Dodik je napomenuo da je sve što je NATO radio godinama unazad, bilo ''napadačka priča'', pitajući šta je NATO kao obrambeni savez imao da radi na prostoru Srbije i Republike Srpske?

"NATO se svrstao iza politike koja je išla na rasparčavanje Srbije i srpskog naroda i to i danas održavaju kroz priču prema Kosovu i Metohiji", rekao je Dodik za RTRS.

Dodao je kako se ''ne bi drugačije mogla objasniti NATO intervencija u Republici Srpskoj i Srbiji i njihovo bacanje bombi sa osiromašenim uranom, raspad bivše Jugoslavije na jedan brutalan način od NATO zemalja, predvođenih SAD, Velikom Britanijom''.

Dodik je naveo i da raspad Varšavskog pakta nije doveo do prestanka rada NATO saveza, koji je organiziran kao obrambeni, a ne kao napadački savez.

Dodik je dodao da je Daytonski sporazum kako je potpisan, "razvaljen" od Zapada, EU i SAD, te da se svi sporazumi koji su aktualni, kao što je Briselski sporazum za Kosovo, ne poštuju, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close