SNSD-ovka Sanja Vulić

Dodikova Sanja: Tko može garantirati da NATO Srbe neće otrovom uništiti

To što nas pravoslavna vjera i Srpska pravoslavna crkva uče praštanju, ne znači da trebamo pristati na ropstvo i plansko istrebljenje, odrješita je Sanja.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2023. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su ministri obrane država članica NATO-a ranije ovog tjedna odobrili upućivanje dodatne pomoći BiH, Gruziji i Moldaviji, zemljama označenim kao mete sve agresivnijeg ruskog utjecaja, među srpskim političarima u BiH nastao je kaos.

Najglasnija među protivnicima NATO-ove pomoći je uzdanica Milorada Dodika i ljubiteljica srbijanskog šefa Aleksandra Vučića - Sanja Vulić, koja je članica Dodikove stranke SNSD.

''Ne želimo nikakvu pomoć, poklone, brigu... Nikog ne diramo, sve poštujemo, ali na svoj narod i RS ne damo. Ne postoji nikakva garancija da u tom kontingentu pomoći nisu neki novi otrovi za istrebljenje Srba iz BiH. Nije im malo što su nas osiromašenim uranijem zatrovali, da ne možemo postati zdrava sredina ni za četiri vijeka'', odrješita je Vulić te dodaje da "NATO nikada nije bio prijatelj srpskog naroda".

''To što nas pravoslavna vjera i Srpska pravoslavna crkva uče praštanju, ne znači da trebamo pristati na ropstvo i plansko istrebljenje '', dodala je Vulić te oplela po stranci Bakira Izetbegovića SDA.

''Koliko im ništa sveto nije najbolje pokazuju istupi kvazi vjerskih predstavnika koji se zalažu za mržnju, nemir i netrpeljivost. Samo nam još fale NATO otrovni pokloni i da dođemo do minimalno BiH'', zaključila je Vulić.

Podsjetimo, lider bosanskih Srba Milorad Dodik također je optužio NATO da se miješa u unutarnje poslove Bosne i Hercegovine time što toj zemlji osigurava pomoć. Dodik je i ogorčeni protivnik približavanja BiH članstvu NATO-u iako je to cilj definiran zakonom o obrani BiH i važećom vanjskopolitičkom strategijom te zemlje. Sada tvrdi kako nitko u BiH nije od NATO-a tražio nikakvu pomoć iako je cijeli niz njenih dužnosnika upozoravao na opasnost od rastućeg ruskog utjecaja u regiji. Dodik kaže kako su ta upozorenja i ocjene 'glupe'.

''BiH je smiješna i žalosna zemlja kada joj drugi određuju pomoć, a tu pomoć nitko nije ni tražio. Jedino nadležno za pitanja vojske i sigurnosti je Predsjedništvo, koje ni u prošlom niti u ovom sazivu nije ni razmatralo niti molilo NATO za bilo kakvu pomoć'', izjavio je Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close