"Ustrajan u zaštiti RS-a"

Dodik: Nema razloga za sukob između EU i mene

"Moja politika je približavanje EU, ali pod uvjetom da Republika Srpska bude vidljiva u kapacitetu koji ima u Ustavu i u mehanizmu koordinacije i tu ne postoji nijedan problem. Ako oni žele da to nekako dovedu u pitanje, neka izvole", kazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 13. 01. 2023. u 06:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik epublike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nema nijednog razloga za postojanje sukoba između njega i EU.

"Moja politika je približavanje EU" 

"Moja politika je približavanje EU, ali pod uvjetom da Republika Srpska bude vidljiva u kapacitetu koji ima u Ustavu i u mehanizmu koordinacije i tu ne postoji nijedan problem. Ako oni žele da to nekako dovedu u pitanje, neka izvole", kazao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodikova izjava dolazi nakon poziva predsjedavajućeg delegacije Europskog parlamenta za odnose za BiH Romea Franca i stalnog izvjestitelja Paula Rangela da se Dodiku uvedu sankcije.

Sankcije Dodiku zbog proslave dana Republike Srpske

"Europski parlamentarci mi žele uvesti sankcije jer sam ustrajan na zaštiti interesa Republike Srpske, a isto je bilo i prošle godine", komentirao je Dodik.

Rangel i Franc su naveli da Dodiku treba uvesti sankcije zbog toga što je 9. siječnja bila proslava dana Republike Srpske usprkos zabrani Ustavnog suda BiH.

Crvena linija 

Također, naveli su da su sankcije potrebne jer je Dodik odlikovao ruskog predsjednika Vladimira Putina. Europarlamentarci su naveli i da je sudjelovanjem Noćnih vukova, proruskih bajkera bliskih Putinu, na paradi u Istočnom Sarajevu prijeđena crvena linija. 

Kopirati
Drag cursor here to close