O odlikovanju

Milanović: Dodik je pogriješio, ali pustimo to

"Dodik je bio i može i dalje biti saveznik Hrvata u BiH, onda i Hrvata u Hrvatskoj i hrvatske vlasti u borbi za njihova prava".
Vijesti / Politika | 12. 01. 2023. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u četvrtak je obišao područje Sisačko-moslavačke županije stradalo u potresu prije dvije godine, a potom je, kako piše Index.hr, dao izjavu za javnost. Obišao je Sisak, gdje je posjetio gradilište novog odgojno-obrazovnog kompleksa u naselju Galdovo, a potom i kontejnersko naselje u Petrinjskoj ulici.

"Sve ide od predsjednika vlade", rekao je Milanović na početku. Na pitanje zašto misli da Branko Bačić nije dobar izbor, rekao je: "Zato što je ministar tu sporedan. Glavna je ključna osoba, a to je premijer. izbor je sporedan".

"Kontejneri su podsjetnik na propuštenu šansu"

Na pitanje zašto obnova ide tako sporo rekao je: "Organizacija i volja. Svaki slučaj je drugačiji. Ti ljudi su u nevolji. Da sam premijer, gledao bih da kontejnerska naselja što prije nestanu. Oni su podsjetnik na propuštenu šansu. Dvije godine od potresa imamo kontejnere koji su zamišljeni za kratko vrijeme."

O novom ministru EU fondova rekao je: "U tri minute smo razgovarali o tri osobe i jednoj čelnoj. Samo jedna osoba je tu bitna, koja mora preuzeti političku odgovornost. Velike europske sloge nema i nikad je neće biti. Previše se međusobno razlikujemo."

"Nisu prigodni posjeti prvih birokrata EU kojih nitko nije birao. To su milijarde eura koje su na stolu, moramo naći način kako to konzumirati. Hrvatska dobiva kao što bi dobila da je bilo tko na vlasti", rekao je.

"Dodik je pogriješio, ali pustimo to"

Komentirajući činjenicu da je Milorad Dodik odlikovao Vladimira Putina rekao je: "Mislim da je pogrešno što je Dodik odlikovao Putina. Dodik je bio i može i dalje biti saveznik Hrvata u BiH, onda i Hrvata u Hrvatskoj i hrvatske vlasti u borbi za njihova prava. Ali u BiH, ne izvan nje. BiH bez Srba nema. Pustimo odlikovanje, ono je sporedno. Ne vidim politički imperativ da svi Hrvati žive u istoj državi, to je nemoguće", rekao je predsjednik RH.

Kopirati
Drag cursor here to close