Ista meta, isto rastojanje

Dodik: Nema ni ljudske ni političke volje da se riješi kriza

''Europska unija ima određene stavove za potrebu da se stabilizira situacija u BiH''.
Vijesti / Politika | 16. 03. 2022. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ponovno je komentirao ključna politička i ekonomska pitanja u BiH nakon što je šef europske diplomacije Josep Borrell posjetio zgradu Predsjedništva BiH, piše Avaz.

Dodik je, govoreći o prisustvu EUFOR-ovih trupa, rekao da nema ništa protiv toga i da mu nije problem koliko god ih je. Kada je riječ o postizanju dogovora, rekao je da je "ista meta, isto rastojanje".

''Europska unija ima određene stavove za potrebu da se stabilizira situacija u BiH, da se ta situacija odvija u skladu s procesom pridruživanja BiH u EU. Razgovarali smo na tu temu'', rekao je Dodik.

Istaknuo je da Borrellj i njegovi suradnici imaju veoma koristan i veoma korektan odnos prema svim političkim akterima u BiH, te kako očekuju da ulože napore kako bi se riješila ova situacija.

On je naveo da će NSRS razmatrati pitanje promjene stope PDV-a.

''Bez ikakvih konsultacija su se pokušali isprazniti županijski i entitetski budžeti. To je stvar NSRS-a i NSRS će razmatrati to pitanje. Zadužit će delegaciju kako da se postavi. Ne može delegacija raditi kako hoće. Nije ovo vrijeme Mladena Ivanića. Ona će odlučiti za koliko sniziti PDV i to će predložiti''.

Dodik je rekao kako nema ni ljudske ni političke volje da se kriza riješi.

''Postoje politike koje žele nekome nešto da nametnu, da legaliziraju neke stvari koje nisu u skladu sa Ustavom i ta BiH ne može funkcionirati i opstati.

Prema Dodikovim riječima, tehničke izmjene Izbornog zakona ne mogu se usvojiti bez predstavnika Republike Srpske.

''U svim zemljama gdje se održavaju izbori, izborni sudionici razgovaraju o izbornim uvjetima i dogovaraju se oko konsenzusa za te uvjete. Nema države ni u okruženju ni u Europi u kojoj se održavaju izbori da neko drugi nameće izborna pravila i to je apsolutno jasno'', istaknuo je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close