Pavlović banka

Dodik nakon saslušanja: Ovo je politički motiviran proces

Vijesti / Politika | 29. 03. 2022. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovaj Sud i Tužiteljstvo nemaju ustavnu poziciju i osnovu u Ustavu BiH i time ne mogu postojati. Oni nisu legitimni ni legalni. Ja ću se uvijek pojaviti da riješim špekulacije ali to ne znači da ga priznajem'', rekao je čelnik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon što je u Tužiteljstvu BiH saslušan u okviru predmeta “Pavlović banka”.

''Predočili smo dokaze za navodnu inkriminaciju koju je tužiteljstvo našlo u tome. Oni tvrde da nema ugovora iz 2007. godine. Pošto je banka dužna držati dokumentaciju pet godina nakon otplate kredita, taj kredit je otplaćen 2007. drugim kreditom iz 2008. Tako da je već 2013. prestala obveza da banka čuva arhivu'', rekao je Dodik i naveo kako je predočio svoje originalne ugovore.

Dodik navodi kako ''Vlada RS niti je bila jamac, niti otplaćuje kredit''.

''Ja sam uposlenik Vlade Republike Srpske i traženo je samo da pokažem kolika mi je plaća. Treća stvar je bila vezana za neke osobe u banci, ja sam dobivao zakupnine za godinu dana unaprijed na račun u Pavlović banci. Pavlović banka je da bi naplatila kamate od tog mog novca od zakupnine naplaćivala otplatu kredita. Ovo je politički motiviran proces, nema nikakvih povreda zakonitosti. Predočit ćemo sve dokumente kada se proces završi'', rekao je Dodik.

Naime, Tužiteljstvo BiH u slučaju 'Pavlović banka' kupovinu vile Milroada Dodika na Dedinju za koju je dobio kredit od Pavlović Banke u iznosu od 750 tisuća eura.

Kopirati
Drag cursor here to close