Destabilizacija društva

Dodik: Morat će se kontrolirati tko je iz NVO-a dobio donacije i što se radi

Nevladim organizacijama, tvrdi Dodik, daju se sredstva koja oni koriste za destabilizaciju društva u cjelini, a ne razvoj demokracije, kako se propagira.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2018. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da i u tom bh.entitetu treba biti usvojen zakon o javnosti rada neprofitnih organizacija. 

Taj zakon bi mogao biti usvojen do kraja ljeta i, kako dodaje Dodik, u tome nema ništa neuobičajeno, jer sličnu praksu imaju i brojne druge zemlje. 

Mišljenja je da je svima jasno da se raznim organizacijama na ovim prostorima daju sredstava usmjerena, tvrdi, ka destabilizaciji društva u cjelini, a ne razvoju demokracije, kako se propagira. 

''Nitko im ne brani da nastave to raditi, samo će se to morati kontrolirati sa stanovišta informiranja javnosti tko je što dobio i tko što radi'', rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru. 

Odbacio je tvrdnju visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da SNSD i HDZ rade protiv institucija BiH te dodao da je mandat visokog predstavnika odavno trebao biti završen. 

Dodik je kazao da ne zna ni tko je zatražio angažman dodatnih britanskih vojnika u BiH, ali smatra da to nije potrebno i da organi RS nemaju nikakvih informacija o tome. 

''Ako je netko s razine BiH, morat će objasniti zašto to radi. Organi RS to uopće ne trebaju niti su to tražili. Ako je to samostalno urađeno od Britanaca, onda je to samo njihova akcija, miješanje u unutarnje stvari ovdje i akt koji se može graničiti s aktom upada u ovu zemlju'', ustvrdio je Dodik. 

Kopirati
Drag cursor here to close