Dodik strikes again

Dodik: ''Misli li Izetbegović vojnom intervencijom disciplinirati Srbe?''

Nakon nekoliko dana nešto blažih izjava u javnosti, Dodik je u četvrtak ponovno popustio kočnice i izjavio kako "BiH ima problem sa velikomuslimanskim nacionalizmom, čiji je glavni ideolog Bakir Izetbegović".
Vijesti / Politika | 02. 12. 2021. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjendištva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u četvrtak je nastavio sa žestokim i teškim riječima.

Nakon nekoliko dana nešto blažih izjava u javnosti, Dodik je u četvrtak ponovno popustio kočnice i izjavio kako "BiH ima problem sa velikomuslimanskim nacionalizmom, čiji je glavni ideolog Bakir Izetbegović", piše avaz.

''Priča o funkcionalnoj BiH je samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu, a svi koji se s tim ne slažu treba da budu kažnjeni. Zato Bakir Izetbegović poziva SAD da upotrijebe nešto ubjedljivije protiv Republike Srpske od sankcija'', rekao je Dodik, komentirajući Izetbegovićevu raniju izjavu kako sankcije Dodiku nisu dovoljne i da se mora uraditi nešto više.

Dodik je upitao "je li Izetbegoviću na umu vojna intervencija i misli li on kako će tako disciplinirati Srbe".

''Poziv na intervenciju protiv Republike Srpske dokaz je da muslimani ne žele dijalog ni dogovor. To bi trebalo biti jasno svima koji su se upetljali u ovu krizu'', rekao je Dodik.

On je prokomentirao i pregovore koji se posljednjih dana vode u Sarajevu te naveo kako Republika Srpska i njeni politički predstavnici u tim pregovorima ne sudjeluju.

''SNSD, a pretpostavljam i druge partije iz Republike Srpske, imat će što za reći, posebno u vezi s Domom naroda u FBiH, o kojem ne mogu govoriti profesionalni Srbi poput Milana Dunovića i ostalih, koji su se uključili u proces predstavljajući se kao Srbi'', rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close