"To smo svi znali"

Dodik: Jedino vrijedno u Komšićevom izlaganju je priznanje da ne predstavlja Hrvate

"To smo znali svi, ali sad smo čuli i od njega", konstatirao je Dodik.
Vijesti / Politika | 16. 03. 2022. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je obraćanje Željka Komšića europarlamentarcima u kojem je pokušao da poistovjeti situaciju u BiH i Ukrajini ličilo na osvetu zlog patuljka koga više nitko ne uzima za ozbiljno, pa mora da pribjegava senzacionalizmu da bi neko obratio pažnju na njega.

Na pitanje Srne da prokomentira jučerašnje Komšićevo obraćanje Odboru Europskog parlamenta za vanjska pitanja u Bruxellesu, Dodik je naglasio da je Komšić, bez ozbiljnog pristupa problemima i ozbiljne argumentacije, pokušao da trenutno antirusko raspoloženje europskih država usmjeri na Dragana Čovića i Milorada Dodika, misleći da je to dovoljno da se sakrije suština problema u BiH.

"Nije propustio priliku da napadne susjedne države, Srbiju i Hrvatsku, optužujući ih za destabilizaciju BiH, čime je pokazao da je upravo on točka destabilizacije u trokutu BiH-Srbija-Hrvatska. Da te podvale ne prolaze pokazali su europarlamentarci koji su se najviše bavili upravo činjenicom da muslimani biraju Hrvatima člana Predsjedništva i da to mora da se mijenja", istaknuo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da jedino što je bilo vrijedno pažnje u Komšićevom izlaganju je priznanje da on ne predstavlja Hrvate u BiH.

"To smo znali svi, ali sad smo čuli i od njega", konstatirao je Dodik.

Podsjetimo, predsjedavajući član Predsjedništva BiH Željko Komšić okupljenima na sjednici Odbora za vanjska politiku Europskog parlamenta obratio se online iz svog ureda u Sarajevu.

Uz njega zastupnicima su se obratili predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović, bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović te srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Komšić je u obraćanju usporedio hrvatsku politiku prema BiH kao onu rusku prema Ukrajini, odnosno, samoproglašenim pokrajinama Donjeck i Lugansk.

"Kako drugačije nazvati politiku koja dolazi iz Srbije, a nazvali su je 'srpski svet', identično tzv. 'ruskom svetu'. Kako drugačije nazvati otvoreno miješanje Republike Hrvatske u unutarnja pitanja BiH, poput izmjene Izbornog zakona, a sve s pozivanjem na zaštitu prava hrvatskog naroda u BiH, a da to ne liči na Putinovo pozivanje na zaštitu ruskog naroda u Ukrajini", kazao je u obraćanju Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close