Sastanak u Beogradu

Dodik zamolio Vučića za pomoć

''Mislimo da treba zatvoriti ured OHR-a“, rekao je Dodik nakon sastanka s Vučićem.
Vijesti / Politika | 02. 06. 2021. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, kazao je nakon sastanka u Beogradu kako su naišli na veliko razumijevanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi problema oko imenovanja novog visokog predstavnika u BiH. Dodik je upozorio kako je RS potrebno političko jedinstvo.

"Trebamo se okupiti i prevladati ovaj nalet koji može biti štetan za RS i srpski narod u cjelini", poručio je Dodik.

“Smatramo da je imenovanje visokog predstavnika na ovaj način protiv interesa RS i srpskog naroda u BiH. Smatramo da se sve treba vratiti u tokove legalnosti i da se rezolucijom utvrdi tko je visoki predstavnik. Mislimo da treba zatvoriti ured OHR-a“, rekao je Dodik nakon sastanka s Vučićem.

Dodik: “Nismo antiustavna ni antidaytonska strana”

Kazao je kako je bila inicijativa 2005. godine da se OHR zatvori, ali da je donošenjem pet ciljeva i dva uvjeta učinjeno to da se OHR nikada neće zatvoriti.

“Mi smo protiv bilo kakve njegove rehabilitacije u smisli bonskih ovlaštenja ili donošenja zakonskih rješenja. Tragamo za jedinstvom u RS i potrebna je podrška Srbije. Ne želimo dramatizaciju. Želimo primjenu ustava. Nismo antidaytonski niti antiustavna strana. Imamo strah da će se događati kršenje toga imajući u vidu da se na špekulativan način pokušava doći do novog imena. Tko god to bio, smatramo da treba biti potvrđen rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a. Ako to izostane, neće imati legitimitet za nas“, naglasio je Dodik.

“Potrebno jedinstvo”

Rekao je kako su “zamolili predsjednika Vučića da im pomogne i da su naišli na veliko razumijevanje”. Kazao je kako imaju zajedničke probleme u smislu da “međunarodni faktor ignorira problem Kosova”, te pokušaj “polarizacije unutar političkih struktura u RS”.

“Treba nam jedinstvo. Moramo se okupiti i moramo prevladazti ovaj nalet koji može biti štetan za RS i srpski narod u cjelini”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, u Beogradu je održan sastanak predstavnika vlasti RS s Aleksandrom Vučićem u vezi imenovanja novog visokog predstavnika u BiH, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close