Zajednički udar

Dodik i Vučić na vježbi: Ne prihvaćamo nove Oluje

U Kraljevu se održala vježba pripadnika Vojske i MUP-a Srbije "Zajednički udar 2018" kojoj prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Vijesti / Politika | 27. 06. 2018. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Srbija nikoga ne ugrožava, ali nikome neće dozvoliti da bude ugrožena'', rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Kraljevu dodavši kako će Srbija nastaviti ulagati u očuvanje mira u regiji.

Naime, u Kraljevu se održala vježba pripadnika Vojske i MUP-a Srbije "Zajednički udar 2018" kojoj prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Mi ne prijetimo nikome. Spremni smo za kompromise, dijalog i mir, ali nismo spremni i nećemo nikada prihvatiti nekakve nove 'Oluje', niti smo spremni za neki novi egzodus ili zločin nad Srbima. Nikome to nećemo dozvoliti", poručio je Vučić po okončanju vježbe.

Rekao je kako je upravo ova združena vježba pokazala spremnost Srbije da se obrani i najavio da će Srbija nastaviti ulagati u vojsku, policiju i naoružanje.

"Danas niste pokazali samo vještine, obučenost i tehniku već spremnost da obranite nezavisnost, slobodu i samostalnost Srbije. Od slobode nema većeg ni prečeg zadatka. Uložili smo ogromnu cijenu za slobodu - milijune života i zato nam je sloboda tako sveta i zato nam je potrebna takva vojska i policija kao jamac te slobode", rekao je Vučić.

Video: Generalna proba zajedničke vežbe Vojske i MUP-a "Zajednički udar 2018"


Vježbi na Atletskom stadionu, u kojoj pripadnici Vojske i MUP-a Srbije zajednički rješavaju simuliranu talačku krizu i suprotstavljaju se zamišljenim teroristima, nazočili su i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin, te ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

U vježbi je sudjelovalo 2.600 ljudi - 1.900 vojnika - Specijalna brigada Kopnene vojske, jedinice Vojne policije, bataljon Vojne policije specijalne namjene "Kobre" i snage za podršku iz zrakoplovnih brigada Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i 700 policajaca  - pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close