Odgovor Johnsonu

Dodik: I mene je rat u Ukrajini neodoljivo podsjetio na Sarajevo

Dodik je istaknuo da je i njega to "neodoljivo podsjetilo na Sarajevo kada je Alija Izetbegović dao vlast Juki Prazini, Caci i Kruški, koji su počinili najmonstruoznije zločine nad Srbima".
Vijesti / Politika | 02. 03. 2022. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ništa što se događa danas u Ukrajini ne može se usporediti s građanskim ratom u BiH, posebno ne sa "Sarajevom koji je bio veliki logor za Srbe i koji je etnički očišćen od Srba", kazao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu britanskog premijera Borisa Johnsona da je "granatiranje Harkova od ruske strane strahota koja podsjeća na napade na Sarajevo koje su vršili Srbi 90-tih godina", Dodik je rekao da je "Johnson u pravu ako je mislio na naoružane bande kakve danas šetaju Kijevom, što se može vidjeti na društvenim mrežama".

Dodik je istaknuo da je i njega to "neodoljivo podsjetilo na Sarajevo kada je Alija Izetbegović dao vlast Juki Prazini, Caci i Kruški, koji su počinili najmonstruoznije zločine nad Srbima".

"Ne znam kako se britanski premijer nije sjetio Republike Srpske i Srbije koju su mjesecima bombardirali bez ikakvog pravnog osnova i bez ikakvog razloga. Ili Sirije, Iraka ili Afganistana gdje su NATO snage izručile stotine tisuća smrtonosnih projektila. Ja osobno ni te operacije na Bliskom istoku ne bih povezivao sa sadašnjom situacijom u Ukrajini, jer ni kontekst ni razlozi nisu za usporedbu", naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovat će današnjoj sjednici Predsjedništva nakon obavljenih konzultacija s predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

U Sarajevu će danas u 12:00 sati početi redovna sjednica Predsjedništva BiH, a po njenom okončanju predviđeno je priopćenje.

Kopirati
Drag cursor here to close