Karijera u politici

Dodik i Čović lideri po duljini staža

Politička karijera srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića duga je 30 godina, od 1993. godine kada je izabran za glavnog tajnika Srpske radikalne stranke i zastupnika…
Vijesti / Politika | 03. 04. 2023. u 11:16 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosna i Hercegovina prebogata je političarima, kao zemlja s 14 vlada i isto toliko parlamenata. Najbogatiji je nesumnjivo Milorad Dodik i samo oni s (pre)dugim pamćenjem znaju da je on i s najdugovječnijim politički stažem'', objavio je Večernji list.

Dodik je karijeru počeo još kao predsjednik Skupštine općine Laktaši 1986., u vrijeme bivše Jugoslavije.

Večernjak navodi kako Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH, ''samo na prvi pogled ima znatno kraću političku karijeru od Dodika''.

''Politici se punim plućima posvetio tek iza Daytona, potpredsjednik HDZ-a postao 1998., a član Predsjedništva BiH 2002.'', navodi, između ostalog Večernjak.

Večernjak navodi kako je nekoliko dužnosnika u Crnoj gori u politici aktivno više od 30 godina među kojima prednjači Milo Đukanović koji je šest puta bio na čelu vlade i dva puta predsjednik države

Politička karijera srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića duga je 30 godina, od 1993. godine kada je izabran za glavnog tajnika Srpske radikalne stranke i zastupnika u Skupštini Srbije. Ivica Dačić se funkcija drži dulje od Vučića jer se aktivirao još na studijima Saveza komunista Srbije.

Novine navode i druge regionalne lidere izdvajajući Stjepana Mesića, koji je bio hrvatski predsjednik od 200. do 2010. ali je ostao i dalje čovjek iz sjene. Isto kao Milan Kučan u Sloveniji.

Kopirati
Drag cursor here to close