Nema namjeru otići

Dodik: Džaferović će me još dugo gledati u Predsjedništvu

"Samo ću poručiti Džaferoviću – nisam baš sretan što ga gledam tamo (u Predsjedništvu), ali on će mene još dugo gledati ovdje", rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 01. 09. 2021. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je kolegi Šefiku Džaferoviću da entitet Republika Srpska neće podleći pritiscima da prihvati novog visokog predstavnika, prenosi RTRS.

"Samo ću poručiti Džaferoviću – nisam baš sretan što ga gledam tamo (u Predsjedništvu), ali on će mene još dugo gledati ovdje", rekao je Dodik novinarima u Ribniku povodom Džaferovićevog poziva novom visokom predstavniku Christianu Schmidtu da ga smjeni.

Dodik je dodao da taj zahtjev znači samo jedno – "da muslimani očekuju da visoki predstavnik samo radi ono što oni hoće, kao što se i do sada događalo da su visoki predstavnici samo radili ono što su muslimani tražili".

Prema njegovim riječima, od 1995. godine, od kada je uvedena institucija visokog predstavnika, nema nijednog akta u korist Republike Srpske.

"Sve je bilo protiv nas. Prema tome nema nijednog razloga da uvažavamo takve institucije, takve visoke predstavnike, takve takozvane visoke predstavnike", istaknuo je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close