Sastanak s Ji Pingom

Dodik dogovorio suradnju s Komunističkom partijom Kine

22. listopada ove godine održan je kongres Komunističke partije Kine na kojem je potvrđena ''centralna uloga'' Xi Jinpinga te je objavljen novi sastav Centralnog komiteta.
Vijesti / Politika | 07. 11. 2022. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SNSD-a Milorad Dodik dogovorio je s veleposlanikom Kine u BiH Ji Pingom jačanje suradnje Komunističke partije Kine i SNSD-a, prenosi N1.

Dodik je tu informaciju podijelio na Twitteru uz fotografiju sa Ji Pingom navodeći da suradnja ove dvije stranke dogovorena na svim poljima.

Podsjetimo, 22. listopada ove godine održan je kongres Komunističke partije Kine na kojem je potvrđena ''centralna uloga'' Xi Jinpinga te je objavljen novi sastav Centralnog komiteta.

Kongres Komunističke partije završen je, nakon što je kineski lider Xi Jinping sedam dana predsjedavao sastancima s najvišim dužnosnicima.

Otprilike dvije tisuće delegata na kongresu Komunističke partije je formalno izabralo novi centralni odbor od oko 200 članova koji će upravljati strankom u narednih pet godina.

Kada je riječ o SNSD-u, na ovogodišnjim izborima ova stranka osvojila je odličan rezultat u Republici Srpskoj gdje je njen lider Milorad Dodik odnio pobjedu za predsjednika ovog entiteta.

Također, veliki broj glasova ova stranka je dobila i za Parlament BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close