Nastavak partnerstva

Dodik: Čović i ja imamo dogovor, sve pratimo s HDZ-om

On je naveo kako postoji mogućnost da se vlast na razini BiH formira sa izbornim gubitnicima iz Republike Srpske, ali da se time ide u avanturizam.
Vijesti / Politika | 28. 10. 2022. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obratio se danas medijima nakon sjednice ovog tijela, a sa svojim osvrtom na formiranje vlasti na državnoj razini, prenosi N1.

On je naveo kako postoji mogućnost da se vlast na razini BiH formira sa izbornim gubitnicima iz Republike Srpske, ali da se time ide u avanturizam.

''Ono što bi bilo loše je upravo to da se na razini BiH vlast formira sa izbornim gubitnicima iz Republike Srpske'' rekao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva BiH i sastanka predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

On je naveo kako će vladajuće stranke iz Republike Srpske najvjerojatnije imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

''Vjerujem da ćemo ponovno imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BIH, imat ćemo člana Predsjedništva, imat ćemo vlast u Republici Srpskoj, a to će možda samo ubrzati neke naše odluke'', poručio je Dodik.

On je ponovio kako ne zna kako će se odvijati situacija u vezi sa formiranjem vlasti na razini BiH i kom smjeru će se ići.

Dodik smatra da je najkonfuznija situacija u Federaciji BiH, te da lider DF Željko Komšić tvrdi kako SAD traže da se vlast ne formira sa SDA.

Dodik je istaknuo da postoji dogovor sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem za nastavak partnerstva.

''Do sada je dogovoreno da ćemo sve pratiti sa HDZ-om, Dragan Čović i ja imamo taj dogovor i mi ćemo prije nego što bilo šta budemo dogovarali sa federalnim partnerima apsolutno definirati i precizirati našu politiku'', istaknuo je Dodik.

Izjavio je i to da neki dužnosnici iz Europe prijete Republici Srpskoj.

''Oni više ne mogu sebi pomoći, a kamoli nama'', kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close