Zove Putin

Dodik 24. lipnja na Paradi pobjede u Moskvi

Tradicionalno parada do sada je bila organizirana 9. svibnja na Dan pobjede nad fašizmom.
Vijesti / Politika | 10. 06. 2020. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nazočit će Paradi pobjede 24. lipnja u Moskvi, na poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina, potvrđeno je Srni u uredu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik je o svom prisustvu Paradi pobjede prošlog tjedna upoznao i veleposlanika Rusije u BiH Petra Ivancova koji je rekao da predsjednik Putin ove godine, zbog pandemije virusa korona, izabrao 24. lipanj za svečanu paradu jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana povijesna parada pobjednika koju su predvodili maršali Georgij Žukov i Konstantin Rokosovski.

Tradicionalno parada do sada je bila organizirana 9. svibnja na Dan pobjede nad fašizmom.

U vojnim paradama koje će 24. lipnja biti održane širom Rusije sudjelovat će više od 64.000 vojnika, 2.400 jedinice kopnene i zrakoplovne tehnike, te 13 brodova i podmornica.

Vojne parade povodom 75 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu bit će održane u 10.00 sati po lokalnom vremenu u devet gradova heroja i 19 gradova u kojima su razmješteni centri vojnih okruga, flota i drugih formacija Oružanih snaga Ruske Federacije.

Kopirati
Drag cursor here to close