Ups

Direktor zaboravio da je član SDA

Izvori iz ove stranke kazali su da je Zalihić član SDA još od 2018. godine te dostavili dokumentaciju.
Vijesti / Politika | 22. 07. 2021. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Hitne pomoći Adem Zalihić jučer je na N1 kazao kako će uskoro postati službeno član Stranke demokratske akcije (SDA). No, izvori iz ove stranke kazali su za N1 da je Zalihić član SDA još od 2018. godine te dostavili dokumentaciju.

N1 je dostavljen i zapisnik sjednice Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA održane 19. travnja 2018. godine na kojoj je Zalihić imao intervju pred članovima ove Komisije jer je predložen za funkciju direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Na tu funkciju ga je predložila Grupa za zdravstvo Savjeta KO i OO SDA Centar. Odgovarao je na pitanja Mahira Devića, Mirze Čelika, Jasmina Terovića, Avde Vatrića i Adema Zolja i odluka je jednoglasno usvojena.

Od izvora iz SDA za N1 je rečeno kako je Zalihić predložen na ovu funkciju kao član SDA, a ne kao nestranački kadar. U prilog tome dostavili su i njegovu člansku karticu.

Podsjetimo, Zalihić je jučer izjavio za N1 kako se druži s političarima iz SDA zato što tu stranku smatra “najdržavotvornijom strankom”, a nakon toga je “otkrio” kako će ”vrlo brzo postati službeno član SDA”.

Kopirati
Drag cursor here to close