Posjeta Rusiji

DF proziva Čovića da je ruski igrač

''Jasno je da s jedne strane Čovićev HDZ traži podršku za blokadu euroatlantskih integracija, i da Rusija s druge strane računa s HDZ-om…'', tvrdi DF.
Vijesti / Politika | 11. 02. 2020. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rusija računa na HDZ u borbi protiv NATO puta BiH'', objavila je Demokratska fronta navodeći kako je, nakon što je Europska komisija predstavila novu metodologiju proširenja, u kojoj se prije svega inzistira na vladavini prava i borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, ''samozvani nositelj europskih vrijednosti naprasno od atlantskih krenuo prema uralskim integracijama''.

Pročitajte još

''Jasno je da s jedne strane Čovićev HDZ traži podršku za blokadu euroatlantskih integracija, i da Rusija s druge strane računa s HDZ-om u borbi protiv ubrzavanja kretanja BiH na NATO putu. Svjestan da ispunjavanje uvjeta na EU putu znači uvođenje vladavine prava i implementaciju presuda suda u Strasbourgu, kao i nakon jasnog istupa zapadnih veleposlanstava o nužnosti bezuvjetnog formiranja Vlade FBiH i ubrzanog nastavka euroatlantskih integracija, Čoviću je ostalo veoma malo opcija'', navodi DF.

Dodaju kako ''njegov zagrebački mentor, Milijan Brkić poznat po tijesnim vezama sa Rusijom, ulazi u otvoreni sukob sa proeuropskim dijelom HDZ-a Republike Hrvatske oko mjesta predsjednika te stranke''.

''Jasno mu je da više neće moći koristiti HDZ Republike Hrvatske kao neformalnu diplomatsku mrežu lobista. Sve ovo su razlozi za otvoreni poziv na jačanje ruskog utjecaja u Bosni i Hercegovini, kao i nuđenje sebe za ulogu malog Dodika s kockastim šalom'', navodi DF.

Poslušajte Čovićevo javljanje iz Rusije za Radio Herceg-Bosne

Kopirati
Drag cursor here to close