Priopćenje

DF: HDZ u Domu naroda pokazao da konstitutivnost služi zaštiti ruskih interesa

''Demokratska fronta je još prije skoro pet godina djelovanje HDZ-a nedvosmisleno nazvala proruskim djelovanjem''.
Vijesti / Politika | 24. 03. 2022. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnje glasanje delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, a koji dolaze iz HDZ-a BiH, protiv inicijative za usuglašavanje bh. stavova sa stavovima EU prema Rusiji, odnosno protiv sankcija Ruskoj Federaciji, u konačnici je ponudilo neoboriv dokaz tome da HDZ BiH nije ništa drugo nego instrument ruske politike BiH, poručuju iz DF-a.

''Demokratska fronta je još prije skoro pet godina djelovanje HDZ-a nedvosmisleno nazvala proruskim djelovanjem. Nažalost, trebalo je proteći puno vremena, kao i to da sam predsjednik HDZ-a Dragan Čović glasa protiv uvođenja sankcija Rusiji, da bi stvari u tome smislu postale očigledne'', stoji u priopćenju.

''Danas, kada je to svima jasno, želimo još jednom podcrtati da se cjelokupna HDZ-ova ideološko - politička matrica zasniva na neosovjetskom konceptu konstitutivnosti naroda koji je suprotan europskim i NATO standardima, stoga i ne začuđuje da HDZ glasa u korist interesa Ruske Federacije a protivno interesima Europske unije, čijoj se politici ne želi pridružiti, te protiv interesa NATO-a, i u konačnici, što je najgore, protiv interesa države Bosne i Hercegovine'', dodali su.

Kazali su kako ''ovom prilikom želimo posebno naglasiti da je postojanje ovakvog Doma naroda direktna posljedica postojanja same konstitutivnosti naroda, koja je danas iskorištena u cilju zaštite ruskih interesa u BiH''.

''S tim u vezi pozivamo zapadno – demokratske partnere Bosne i Hercegovine da uzimajući u obzir HDZ-ovu otvorenu podršku ruskoj agresiji i ruskoj politici preispitaju svoj odnos prema HDZ-u BiH i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću, jer politika koju spomenuti provode dovodi do ugrožavanja europskog i NATO puta države Bosne i Hercegovine, odnosno do ugrožavanja njenih ključnih vanjsko političkih prioriteta'', zaključili su u priopćenju iz Demokratske fronte.

Kopirati
Drag cursor here to close