"Zaobilaznim putem"

DF: HDZ i Trojka pokušavaju nametnuti nestručnog Vukoju za suca Ustavnog suda

Demokratska fronta s tim u vezi osuđuje takve pokušaje koji imaju za cilj ostvarivanje plana dominacije Ustavnim sudom BiH od strane HDZ-a i SNSD-a.
Vijesti / Politika | 10. 11. 2023. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nametnuta vlast u Federaciji BiH u vidu koalicije HDZ - Trojka ponovo pokušava iznaći načina i zaobilaznim putem imenovati, odnosno nametnuti nekompetentnog i nestručnog Marina Vukoju za suca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju Demokratske fronte.

Demokratska fronta s tim u vezi osuđuje takve pokušaje koji imaju za cilj ostvarivanje plana dominacije Ustavnim sudom BiH od strane HDZ-a i SNSD-a.

"Oktroirana i nametnuta vlast ima u mogućnosti da bira između više stručnih kandidata, ali očito je da je dug Trojke prema HDZ-u prevelik, pa ista, unatoč nezadovoljstvu građana ne odustaje od nametanja nestručnog Vukoje", ističu, te dodaju kako je "izgledno da je politika navodnih kompromisa ništa drugo do politika ispunjavanja političkih želja Dragana Čovića".

Demokratska fronta je, kako tvrde, još ljetos uspjela spriječiti podmukli ponoćni desant kada je aktualna vlast računala da će pod krinkom noći isporučiti Ustavni sud Bosne i Hercegovine separatistima.

"Od suprotstavljanja nametanju loših rješenja, nećemo odustati ni ovaj put. Stoga prije nego što situacija eskalira pozivamo predstavnike Trojke da se još jednom preispitaju prije nego što donesu konačnu odluku. Pogrešna odluka sigurno neće proći bez posljedica", zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close