Borba se nastavlja

Davor Dragičević postavio šator ispred Tužiteljstva BiH: ''Uzimam pravdu u svoje ruke''

Najavio je da će na tom mjestu ostati sve dok se ne riješi ubojstvo sina, kao i mladića Dženana Memića iz Sarajeva.
Vijesti / Politika | 27. 03. 2022. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davor Dragičević, otac mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića, koji je nastradao pod još nerazjašnjenim okolnostima, postavio je u nedjelju, 27. ožujka, šator ispred Tužiteljstva Bosne i Hercegovine (BiH).

Najavio je da će na tom mjestu ostati sve dok se ne riješi ubojstvo sina, kao i mladića Dženana Memića iz Sarajeva.

"Ubojstva Davida i Dženana se moraju konačno riješiti. Ako umiješani u ubojstvo Davida ostanu na slobodi u Banja Luci ubit će mog brata i njegovu djecu i sve ljude koji nas podržavaju. Zato se ovaj slučaj mora riješiti. Dokazi postoje", kazao je Dragičević novinarima u Sarajevu.

On je naveo da svi oni koji su umiješani u Davidovo ubojsstvo ne spavaju godinama.

"Oni ne spavaju već četiri godine. Znaju tko sam ja, znaju moje namjere i znaju sve. Ako se ne riješi legalno, ja ću uzeti pravdu u svoju ruke", kazao je on, prenosi Beta.

Iz grupe "Pravda za Davida" ocijenili su da je ovaj dan "velika bruka za državu BiH, jer je predmet ubojstva Davida Dragičevića već godinu dana u nadležnosti Tužiteljstva BiH, ali do sada nije bilo nikavog pomaka".

David Dragičević nestao je 18. ožujka 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Okolnosti smrti, koja je okarakterizirana kao ubojstvo, do danas nisu razjašnjene.

Roditelji su ekshumirali tijelo Davida Dragičevića u ožujku 2019. i prebacili ga u Austriju, nezadovoljni istragom, pritiscima, te uhićenjima građana koji su ih podržavali.

Tužiteljstvo BiH je 14. travnja 2021. godine odlučilo preuzeti predmet u vezi s nestankom i smrću Davida Dragičevića od Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

Davor Dragičević optužio je najviše funkcionere Ministarstva unutarnjih poslova RS za umiješanost u ubojstvo njegovog sina, a prijavu protiv njega podnio je entitetski ministar Dragan Lukač.

Okružno javno tužiteljstvo u Banja Luci donijelo je naredbu o obustavi istrage protiv Davora Dragičevića 13. rujna 2020. godine.

Od kraja ožujka 2018. godine roditelji Davida Dragičevića i grupa "Pravda za Davida" na banjalučkom Trgu Krajine organizirali su prosvjedna okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubojstvo.

Drugi mladić, Dženan Memić preminuo je 15. veljače 2016. godine, nakon što je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške ozlijede glave.

Pred Sudom BiH je 7. listopada 2021. počelo suđenje optuženima u predmetu "Zijad Mutap i drugi", koji je terete za prikrivanje dokaza o načinu stradanja tog mladića.

Kopirati
Drag cursor here to close