Evo čestitki

Dame, Predsjedništvo BiH vas nije zaboravilo

Svoje sugrađanke nisu zaboravili ni članovi Predsjedništva BiH koji su tom prilikom poslali čestitke i poruke ohrabrenja ženama Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 08. 03. 2022. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žene diljem svijeta obilježavaju i slave Dan žena, a čestitke pristižu sa svih strana.

Svoje sugrađanke nisu zaboravili ni članovi Predsjedništva BiH koji su tom prilikom poslali čestitke i poruke ohrabrenja ženama Bosne i Hercegovine.

"Mnoge žene su u našoj zemlji kroz povijest, mijenjajući je, ostvarile značajne uspjehe i ostavile neizbrisiv trag. Žene i danas, bez obzira na izazove sa kojima se susreću, društvo u kojem živimo mijenjaju nabolje. Te izuzetne žene razbijaju rodne stereotipe s ciljem jačanja rodne ravnopravnosti i jednakosti, a njihovo zalaganje, rad i djelovanje doprinose okruženju boljem za življenje", napisao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić pa nastavio:

"Unapređenje položaja žena i njihovih prava, kao i prava svih građana u Bosni i Hercegovini, ovisi o svima nama i treba nam biti imperativ kako bismo im omogućili zaštitu i potporu, ujedno gradeći prosperitetniju budućnost za sve nas. Svim damama u Bosni i Hercegovini čestitam 8. ožujak, Međunarodni dan žena, uz želje za dobro zdravlje i sreću, u ime Predsjedništva BiH i u osobno ime".

Sličnu čestitku uputio je i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji je istaknuo kako "međunarodni dan žena predstavlja simbol borbe za ravnopravnost žena, ostvarivanje jednakih prava i punu političku participaciju".

"Žene su dale nemjerljiv doprinos u izgradnji i razvitku svih segmenata bosanskohercegovačkog društva. Uloga žena u obitelji i cijelom našem društvu je od neprocjenjive važnosti, stoga im se mora odavati priznanje i poštovanje, ne samo 8. ožujka, nego i tijekom svih dana u godini te pružiti potpora u borbi za ravnopravnost. Samo društvo u kome nema diskriminacije može ostvariti potpuni prosperitet i napredak. Uz poruku da budemo vođeni tom idejom, svim ženama u Bosni i Hercegovini čestitam 8. ožujak, Međunarodni dan žena", naveo je Džaferović.

Na sebi svojstven način srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Dan žena svojim sugrađankama.

On je na svojem Facebook profilu napisao: "Svim damama želim sretan praznik" te objavu popratio fotografijom.

Kopirati
Drag cursor here to close