Komšić naljutio susjede

Dačić uzvraća: Komšić je trebao reći i muslimanskim zemljama gdje je granica

''Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine. Nemojte da me pitate takva karikaturalna pitanja'', rekao je Dačić.
Vijesti / Politika | 05. 11. 2018. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

''Bilo bi dobro da je rekao da i muslimanske zemlje treba da znaju gdje je granica BiH'', rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić o izjavama Željka Komšića u kojima navodi kako u Beogradu trebaju znati gdje prelaze granicu.

''Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine. Nemojte da me pitate takva karikaturalna pitanja. Što se tiče Komšića, on treba da naslijedi ono što je radio Bakir Izetbegović. Ali, nije mu to prvi put, nije on prvi put na ovoj funkciji. Poslije jednog perioda zadovoljavanja onih koji su za njega glasali, siguran sam da će se ipak vratiti u normalu'', rekao je Dačić gostujući na TV Prva.

Podsjećamo, na Komšićev intervju Telegrafu, reagirali su dužnosnici iz Srbije i iz BiH.

Tako je predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta rekao kako bi novoizabrani član Predsjedništva BiH trebao znati da Drina nije granica koja razdvaja dok je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin upitao je kako ih Komšić misli kazniti - pljuskama ili povlačenjem za uši, te dodao kako je razumio da ''Komšić neprekidno prijeti''.

Njegov budući kolega Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je Komšiću da Srbiji i srpskom narodu nitko ne može prijetiti, pa ni Komšić, kojeg je nazvao ''nemoćnim'', te dodao da nastupa s pozicije ''krize identiteta i legaliteta''.

''On se ponaša kao čovjek koji dijeli lekcije svima okolo pa i nama u Republici Srpskoj. Čovjek koji je zanemario činjenicu da se bira hrvatski član Predsjedništva (BiH) kao što se bira srpski i bošnjački i da je njegov legitimitet s tog stajališta potpuno upitan, imajući u vidu ustavnu poziciju koja govori o tome. On želi druge uvući u tu svoju igru sumnjivog identiteta'', ocijenio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close