GO DF Mostar

Da su gradske vlasti ispoštovale dogovor ne bi došlo do nemilih scena na Uborku

Trčalo kaže kako se upotrebe sile pripadnika MUP-a HNŽ-a nad prosvjednicima mogla izbjeći ''da su gradske vlasti ispoštovale dogovor od prije šest mjeseci ...''.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2019. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Policija nasilno uklanja prosvjednike među kojima ima i starijih žena 

''Povodom jutrošnjih događanja na deponiji Uborak, osuđujuemo svaki vid nasilja i upotrebu sile nad  građanima koji samo traže da se institucionalno riješi ovaj problem gdje su direktno ugroženi životi građana Mostara'', rekao je predsjednik GO Demokratske fronte Mostar Mahmut Trčalo.

Trčalo kaže kako se upotrebe sile pripadnika MUP-a HNŽ-a nad prosvjednicima mogla izbjeći ''da su  gradske vlasti ispoštovale dogovor od prije šest mjeseci koji je postignut sa prosvjednicima,  kada su se obavezali da će formirati stručnu radnu skupinu te pokušati naći rješenje za deponiju Uborak''.

Iz DF-a podsjećaju kako je okolišna dozvola za deponiju Uborak istekla 4. prosinca 2019.godine i da je samim tim ova deponija i njen rad trenutno nelegalan te je upitna  i legalnost  jutrašnje akcije pripadnika MUP-a HNŽ-a.

Gradski odbor Demokratske fronte Mostar daje  punu podršku prosvjednicima  te inzistira da odgovorni na svim razinama vlasti iznađu  adekvatno rješenje koje će trajno riješiti ovaj veliki problem građana Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close