Boji se za BiH

Cvitanović: Izbor Komšića je put koji ovoj državi neće donijeti ništa dobro

Cvitanović tvrdi da ''ovakav izborni zakon u ovakvoj državi neće donijeti ništa dobro''.
Vijesti / Politika | 07. 10. 2018. u 23:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a 1990 i koalicije Hrvatsko zajedništvo, Ilija Cvitanović, nakon priopćavanja neslužbenih rezultata koje ova koalicija dobiva sa terena u nedjelju je u svom izbornom stožeru poručio je kako izbor Željka Komšića loš po Hrvate u BiH.

''Plaši me trend rezultata koje stižu s terena i koji pokazuju da se u državi događaju vrlo opasne i složene stvari, da usprkos svim molbama bošnjačkim političkim strankama da se ne miješaju u izbor za člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, gdje trend pokazuje da Željko Komšić ima veliku podršku bošnjačkog naroda za izbor za Predsjedništvo hrvatskog naroda'', rekao je Cvitanović medijima.

On je dodao da se boji Komšićevog izbora te da ''to nije dobro za Bosnu i Hercegovinu i mislim da je to put koji ovoj državi neće donijeti ništa dobro, da je to povratak daleko, daleko, unatrag''.

Cvitanović tvrdi da ''ovakav izborni zakon u ovakvoj državi neće donijeti ništa dobro''.

Po njegovim riječima, kandidatkinja Hrvatskog zajedništva za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Diana Zelenika, osvojila je oko 30 posto glasova.

 Zelenika je izjavila kako nije sigurna u potpunu regularnost izbora.

Ocijenila je kako bi rezultati vjerojatno bilo drugačiji da hrvatski premijer Andrej Plenković i još neki hrvatski dužnosnici nisu izravno stali na stranu Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i time generirali hrvatsko biračko tijelo.

''Da nije bilo tako, rezultati bi bili drugačiji'', smatra Zelenika.            

Po njezinom mišljenju, zrelost jednog demokratskog društva, među ostalim, očituje se i po broju žena u politici.

''Očito nismo dovoljno zreli'', ustvrdila je kandidatkinja Koalicije Hrvatsko zajedništvo za člana Predsjedništva BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close