Cvijanović o izborima

Tko će koga i kako tretirati u Predsjedništvu BiH

Novoizabrana članica državnog Predsjedništva Željka Cvijanović (SNSD) smatra da izbori neće ništa promijeniti
Vijesti / Politika | 07. 10. 2022. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrana članica državnog Predsjedništva Željka Cvijanović (SNSD) je tijekom gostovanja na Euronews Srbija govorila o rezultatima Općih izbora u BiH, kako vidi budućnost države te što misli o političkim liderima.

Cvijanović je komentirala političke lidere u BiH, prolaze li krizu vodstva unutar svojih političkih stranaka, s posebnim osvrtom na predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Politička slagalica

"Kada govorite o političkim strankama, evo definitivno se pokazuje da je stranka Bakira Izetbegovića, kao jedinstvena politička organizacija, jača pojedinačno od ostalih tamo. To je definitivno, apsolutno vidljivo kada je u pitanju i SNSD, stranka kojoj ja pripadam. Pogledajte slagalicu koja se pravi u politici. Mislim da je Bakir Izetbegović to sam komentirao, imao je s druge strane nekih 11 stranaka koje su se udružile, meni nije ni čudno što on nije pobijedio, a njegova stranka ostaje najjača. Je li to neki arogantni pristup u kojem mislite da možete sve sami, a s druge strane se svi ukrupnjavaju ili nešto drugo, ja ne znam", mišljenje je Cvijanović, a prenosi Klix.ba.

Rekla je da je njena stranka djeluje kao dio koalicije te da SNSD kreira najviše politika.

Sanjanje o bajkovitoj zemlji

"Ne znam što će izbori promijeniti u BiH jer to ne ovisi samo od izbora nego od toga koliko ste u stanju mobilizirati političku volju i koliko su u stanju oni sa strane koji često mešetare po BiH, kao što to rade i ovdje u Srbiji, da razumiju što su realnosti BiH i da ne ganjaju neku imaginaciju o nekoj bajkovitoj zemlji u kojoj smo se svi odrekli sebe i postali jedna duša, jedno tijelo i što već", kazala je za Euronews Cvijanović.

Naglasila je kako je njena ljubav entitet iz kojega dolazi te da je odlazak u Predsjedništvo BiH za nju nešto sasvim novo, uzimajući u obzir da je do sada obnašala isključivo funkcije u RS-u.

"Ako vidim da to radiš namjerno, bezobrazno i protiv interesa Republike Srpske, i protiv onoga što pokušavam kolegijalno reći, onda ja imam svoj odgovor na to. Što bih ja gledala kako će oni mene tretirati, hajde da vidimo kako ću ja njih tretirati", istaknula je Cvijanović referirajući se na odnos s budućim kolegama iz Predsjedništva BiH Željka Komšića (DF) i Denisa Bećirovića (SDP BiH).

Kopirati
Drag cursor here to close