Zloupotrijebio sastanak

Cvijanović po Konakoviću: Izmišlja priče o malignom ruskom utjecaju

Cvijanović smatra da je Konaković izmišljao priče o malignom ruskom utjecaju i navodnim antieuropska snagama protiv kojih se on tobože bori.
Vijesti / Politika | 14. 11. 2023. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović tvrdi je da je "ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković u potpunosti zloupotrijebio sastanak ministara vanjskih poslova država članica Europske unije i zapadnog Balkan".

Cvijanović smatra da je Konaković izmišljao priče o malignom ruskom utjecaju i navodnim antieuropska snagama protiv kojih se on tobože bori.

"Važno mu je bilo da pomene i kako će dužnosnici RS ponovo u posjetu Rusiji. Ako već nije rekao da strani utjecaj vrše oni koji financiraju svoje medije, nevladine organizacije i koji lome kičmu demokraciji podržavajući samovolju neizabranog stranca, ili ako slučajno nije vidio da do Moskve dobace i poneki funkcioneri članica EU, svakako je mogao preskočiti da Dejtonski sporazum nazove monstrumom", kaže Cvijanović.

Ona je dodala da je "jedini monstrum onaj koji je iz uređenog Aneksa 10 tog sporazuma izašao u sferu pravnog nasilja, a kojeg su promovirali visoki predstavnici kršeći bezočno mandat koji im je tim aktom međunarodnog prava dat".

"Dakle, stavovi Konakovića nisu stavovi BiH, jer da bi bili, njih bi definiralo tročlano Predsjedništvo BiH, a ne ministar koji optužuje Republiku Srpsku, a sebe promovira u nekog vasionskog europejca.

I to onog europejca koji se nije složio da se izvrši svih 14 prioriteta postavljenih od EU", rekla je Cvijanović, prenosi RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close