Tuzla

Čudo (ne)viđeno: Nema krivotvorenih diploma u kantonu

Vijesti / Politika | 12. 04. 2022. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici je prihvatila Informaciju o provjeri vjerodostojnosti diploma izabranih dužnosnika i državnih službenika u kantonalnim organima, službama i institucijama i Informaciju u vezi provođenja aktivnosti iz Strategije za borbu protiv korupcije TK 2021-2024.

Prema dosadašnjim informacijama, tijekom  2020. i 2021. o vjerodostojnosti diploma izvršena je provjera ukupno 385 diploma.

''U provjerama koje su izvršene u proteklom periodu, s obzirom da je riječ o procesu koji traje oko dvije godine, izvršena je provjera diploma za 376 državnih službenika, odnosno imenovanih osoba, dok devet diploma nije provjereno iz razloga jer se radi o diplomama koje su stečene na inostranim fakultetima i iz toga razloga taj proces duže traje, ali će ubrzo i u tom dijelu biti provjere okončane'', izjavio je predsjednik Tima za borbu protiv korupcije u TK Miralem Halilović.

Upravo tijekom 2020. godine, Vlada TK je donijela i jednu od preventivnih odluka kako bi se spriječilo da u budućem periodu vrši retroaktivnu provjeru diploma, nego da se pri svakom zapošljavanju i imenovanju započne s provjerom diplome.

''Sada po izvršenim provjerama mi nemamo podatke da je neka od diploma krivotvorena. Sve provjerene diplome su ispravne i zakonito stečene'', izjavio je Halilović.

Kopirati
Drag cursor here to close