Izmjene Izbornog zakona

Čovićev novi rok: ''Do kraja veljače...''

''Zajednički smo iskazali opredjeljenje da do kraja veljače finalizamo izmjene Izbornog zakona BiH i nastavimo rad na svim prioritetima za otvaranje pregovora s EU'', rekao je Čović.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2024. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović oglasio se nakon današnjeg sastanka stranaka vladajuće koalicije na državnom nivou u Bakinicima kod Laktaša i poručio da dijalog domaćih lidera ostaje ključan.

"Pozdravljam današnji konstruktivan sastanak lidera. Zajednički smo iskazali opredjeljenje da do kraja veljače finalizamo izmjene Izbornog zakona BiH i nastavimo rad na svim prioritetima za otvaranje pregovora s EU. Dijalog domaćih političkih predstavnika ostaje ključan", napisao je Čović na Twitteru.

Podsjećamo danas je u Bakinicima na privatnom imanju Milorada Dodika pod velom tajnosti održan sastanak Milorada Dodika, Dragana Čovića, Nermina Nikšića, Elmedina Konakovića i Edina Forte.

Lideri SNSD-a, Trojke i HDZ-a danas su dogovorili da se krene u izmjene Izbornog zakona BiH na način uvođenja tehničkih izmjena, ali i načina izbora članova Središnjeg izbornog povjernstva.

Načelno je dogovorena i jednokratna pomoć Javnim RTV servisima u omjeru koji će biti u korist BHRT-a.

Također je dogovoreno i usvajanje proračuna institucija BiH u iznosu većem za 40 milijuna KM koje će se namiriti iz dobiti Središnjeg izbornog povjerensta.

Kopirati
Drag cursor here to close