Moraju poštovati pravila igre

Čović u Žepču: Napustili su obitelj kojoj su pripadali, bit će još tih izlazaka

Kazao je da je ova sredina specifična jer je imala višemjesečne trzavice koje se vuku već duži vremenski period.
Vijesti / Politika | 04. 10. 2023. u 19:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: kikx / Dragan Čović

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine, danas je održao sastanke s predstavnicima općinske i kantonalne organizacije gdje se govorilo o trzavicama, osipanju stranke te vlasti u ZDK bez njih.

Čović je nakon sastanka u prostorijama Općinske organizacije HDZ-a u Žepču kazao da obilaze sve općinske organizacije i kantonalne odbore povodom klauzule HDZ-a koja je planirana u Mostaru ovih dana jer žele napraviti presjek stanja izazova hrvatskog naroda u BiH.

Višemjesečne trzavice

Kazao je da je ova sredina specifična jer je imala višemjesečne trzavice koje se vuku već duži vremenski period.

"Pokušavali smo to riješiti džentlmenski i kada smo vidjeli da se to ne može riješiti i da će se prenijeti na lokalne i opće izbore, uradili smo restrukturu, a oni koji se ne mogu složiti s novim odredbama doveli su se u poziciju da nanose štetne odluke po sebe. Napustili su obitelj kojoj su pripadali", kazao je Čović.

Dodao je da su oni koji su napustili HDZ najveći gubitnici te da je HDZ snaga hrvatskog naroda. Istakao je da mu je žao svega što se dogodilo te da treba ozbiljno sagledati ono što se pričalo proteklih mjeseci te da se odlasci ipak u konačnici ne mogu podcjenjivati, prenosi Klix.

"Želimo očuvati svakog našeg člana, ali svi naši prijatelji moraju poštovati pravila igre i ne smiju štetiti organizaciji HDZ-a koja je najbolje organizirana u BiH. Bit će još tih iznalazaka, svaka tri dana nas obavijeste da neko izlazi. Izlazit će još desetak dana, kada potroše taktike, a onda ćemo mi biti još jači. Zbit ćemo se jer nam je ZDK važan kao i sredine Žepče i Usora", dodao je Čović.

Komentirajući najavu formiranja vlasti bez HDZ-a na razini Zeničko-dobojskog kantona, Čović je kazao da sa tri zastupnika u kantonalnoj skupštini imaju pravo participirati u vlasti. Ne ulaže ni previše nade da će i ova priča sa SDA, DF-om, SBB-om i neovisnim zastupnicima zaživjeti.

"Ovo je potencijalna druga vlada, bojim se da će u narednih godinu dana još biti 3-4 turbulencije jer je mnogo takvih sredina u BiH od Sarajeva, Tuzle, Bihaća.. Moramo biti korektni, mudro organizirani i pokazati da smo politička opcija koja se traži jer je bitna za funkcioniranje BiH. Bez FBiH, države, ne može ni ovo ovdje funkcionirati", zaključio je Čović.

Žao zbog odlazaka

Predsjednik HDZ-a ZDK Josip Martić je kazao da im je žao zbog odlazaka, ali da njima treba biti više žao što su napustili obitelj HDZ-a jer su im lični interesi bitniji.

"Pravit ćemo češće sastanke i iduće godine ćemo na općinskim izborima to ljepše posložiti i imat ćemo naše načelnike na razini Žepča i Usore. Ja ću nastojati na tome, uvažavat ćemo svaki općinski odbor. Ja nemam službene informacije o novoj koaliciji na nivou kantona, ali ako je tako, Bože moj. Ako imaju većinu, imaju, mi ćemo djelovati najbolje što možemo za dobrobit naroda i HDZ-a", zaključio je Martić.

Kopirati
Drag cursor here to close