Bez ispisnica

HDZ BiH bez službenih napuštanja stranke – Čović dolazi u Žepče

Navodi kako je točno da su pojedini članovi izrazili nezadovoljstvo te da će oni vjerojatno napustiti stranku, no brojka od 64 člana nije točna.
Vijesti / Politika | 04. 10. 2023. u 08:38 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službene potvrde o novom valu napuštanja iz HDZ BiH još uvijek nema, rekao je to za Bljesak.info Ivica Penić, predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH u Žepču.

Naime, komentirajući pojedine medijske navode kako su ovu stranku u Žepču napustila 64 člana, Penić je rekao kako za sada službeno nitko nije tražio ispisnicu, te da su to spinovi pojedinaca kako bi se predstavilo da je stranka u rasulo, što je, kako govori, u potpunosti netočno.

Dolazak Čovića

''Bilo je i navoda da predsjednik stranke Dragan Čović u širokom luku zaobilazi Žepče, no on danas dolazi u posjetu tako da vidite ni taj dio nije točan'', govori.

Navodi kako je točno da su pojedini članovi izrazili nezadovoljstvo te da će oni vjerojatno napustiti stranku, no brojka od 64 člana nije točna.

''Mi imamo 2.400 članova, pa i da je točno da je njih 64 napustilo, to je vrlo mali postotak. Oni koriste tu taktiku, prvo je izašao Ivo Tadić, pa pauza i prate mediji, pa izlazi mladež pa prate mediji, pa sad izlaze seniori, pa prate mediji i tako se stvara dojam da je rasulo u stranci. Stranka je stabilna i jaka, ima svoju hijerarhiju, 33 temeljna ogranka u Žepču, ne dajemo im mnogo na važnosti'', rekao je Penić i dodao kako su naredne godine lokalni izbori te da će se tu voditi glavna bitka.

Napuštanje stranke

Pojedini mediji su ranije naveli kako 64 člana napuštaju ovu stranku te da su među istaknutijim članovima Andrej Kajić, koji je obnašao dužnost ministra financija u vladi ZDŽ i zastupnika u Skupštini ZDŽ, Josip Lovrić, koji je obnašao dužnost ministra financija u vladi ZDŽ, Valentina Trogrlić, članica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH u proteklom mandatu i predsjednica ŽO Mladeži HDZ BiH u dva mandata.

Stranku je, kako je navedeno, napustio i Dragan Janko, umirovljeni pukovnik i predsjednik županijske Udruge Nositelja Ratnih Odličja HVO ZDŽ, Anto Perković, obnašao funkciju izvršnog direktora financija ŠPD ZDŽ, Bruno Jozinović, šef financija Službe za zapošljavanje ZDŽ, Vedran Lovrić, obnašao dužnost predsjednika OO Mladeži HDZ BIH Žepče u dva mandata i nekadašnji vijećnik u OV Općine Žepče te Marinko Tokić, pomoćnik ministra u Vladi ZDŽ.

Novi kišobran

Penić je naveo kako službeno još nema potvrdu no da će ovi članovi, vjerojatno napustiti stranku.

 ''To je jedna skupina koja sad pokušava ostvariti svoje interese koje nije uspjela da nastavi. Izgubili su unutarstranačke izbore i sad oni idu logikom traženja nekog novog kišobrana za nastavak svoje političke karijere. Mi njih ne podcjenjujemo ali i ne precjenjujemo, mi ćemo se organizirati i pripremit. Bili su direktori, obnašali su visoke pozicije, jedan dio njih je sad ostao bez toga, pa oni krive stranku, da nismo dobro pregovarali i tomu slično'', rekao je predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH u Žepču.

Podsjećamo da su ranije stranku napustili izaslanik u federalnom Domu naroda Ivo Tadić, načelnik općine Vareš Zdravko Marošević, te 14 članova Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ZDŽ, među kojima su i članovi predsjedništva Mladeži HDZ BiH Robert Bošnjak i Ivan Lovrić, međunarodni tajnik Mladeži HDZ BiH Ante Kelavić i predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Antonio Šimunović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close