Predsjedništvo stranke

Čović: Prezadovoljni rezultatom i završena priča

Čović je, između ostalog, rekao kako su zaključili da su ''prezadovoljni rezultatima izbora''…
Vijesti / Politika | 21. 10. 2022. u 13:37 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Borba sarajevske politike je kako ovladati klubom Srba i klubom ostalih. Ne misle više o klubu Hrvata i to je dobro'', poručio je predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, nakon sjednice predsjedništva stranke u Mostaru.

Rekao je da je nametanje izmjena Izbornog zakona Christiana Schmidta ''zamka za političare koji se žele postaviti kao bošnjačke ili takve politike u BiH''.

Foto: Bljesak.info / Dragan Čović

''Mene više brine kako ćete izabrati 11 predstavnika ostalih. Kako ćete popuniti klub Srba u Federaciji BiH.. Ako pogledamo imena iz kantonalnih skupština, odmah ću reći – nikako'', rekao je Čović i dodao kako je završena priča onih koji su ''maštali o ovladavanju hrvatskim izaslanicima''.

Čović je, između ostalog, rekao kako su zaključili da su ''prezadovoljni rezultatima izbora'' te da će, nakon okončanja brojanja glasova, Borjana Krišto prijeći 180.000 glasova ''što je bilo iznad cilja''.

''HDZ BiH s partnerima je napravila takav rezultata da može tražiti partnere sukladno legitimnosti u druga dva naroda i sukladno ustavu'', rekao je Čović i dodao kako očekuje da će se u roku od 30 dana nakon proglašenja rezultata izbora formirati Vlada federacije bih i Vijeće ministara.

Rekao je i kako bi sadašnji sazivi federalne Vlade i Vijeća ministara trebali donijeti nacrte proračuna.

Foto: Bljesak.info / Dragan Čović

Kad je u pitanju formiranje vlasti, Čović je rekao kako će prvo sjesti s hrvatskim strankama u kojima su imali podršku za kandidatkinju za Predsjedništvo kao i onima koji su s njima sudjelovali na izborima a potom po prioritetima s bošnjačkim strankama pa srpskim, s naglaskom, kako je rekao, na legitimnost.

''U svakom slučaju očekujemo da ćemo imati izvršnu vlast u šest županija, te na razini Federacije i u Vijeću ministara'', rekao je.

Rekao je i kako Demokratska fronta Željka Komšića ne može biti partner HDZ- u BiH i HNS-u.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close