Razgovor s europskim povjerenikom

Čović s Varhelyem: Što prije uspostaviti vlast

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH zahvalio je povjereniku za preporuku da BiH dobije status kandidata za članstvo u EU-u.
Vijesti / Politika | 20. 10. 2022. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a i HNS-a u BiH Dragan Čović je u telefonskom razgovoru s europskim povjerenikom za proširenje Oliverom Varhelyem rekao kako očekuje da će se u BiH brzo uspostaviti vlast nakon nedavnih izbora i provesti reforme koje bi spriječile preglasavanje Hrvata i ubrzale europski put, priopćio je u četvrtak Čovićev ured. 

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH zahvalio je povjereniku za preporuku da BiH dobije status kandidata za članstvo u EU-u.

''Očekujem odlučnost od svih političkih lidera u državi za žurnu uspostavu vlasti, kao i dogovor oko postizanja reformskih pomaka'', rekao je Čović.

To podrazumijeva izmjene izbornog zakona i ograničene ustavne reforme izmjene koje bi smanjile napetosti i stabilizirale unutarnju situaciju, rekao je zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH

Nakon što je visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt nametnuo izmjene izbornoga zakona i ustava Federacije BiH, bošnjačke stranke su najavile nove prosvjede ispred Schmidtova ureda.

Čović je Varhelyia upozorio i na nastavak prakse preglasavanja Hrvata nakon što je Željko Komšić dominantno glasovima Bošnjaka izabran za hrvatskog člana kolektivnog predsjedništva BiH, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close