HNS

Čović: Praljak je dao konačnu žrtvu za ono što je hrvatski narod preživio

''Dajemo apsolutnu potporu svim uznicima u Haagu i njihovim obiteljima, da znaju da nisu sami u iskušenjima kroz koja prolaze'', rekao je Čović.
Vijesti / Politika | 29. 11. 2017. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Što se tiče generala Praljka i njegovog čina, mi ga procjenjujemo kao njačasnijim. On se obraća haškom tribunalu i nakon presude ga naziva časnim sudom i daje konačnu žrtvu za ono što je hrvatski narod preživio u godinama rata'', rekao je Dragan Čović član hrvatskog predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH medijima nakon Izvanredne sjednice.

''Nakon Izvanredne sjednice mi smo se odlučili s vama zbog intreresa javnosti podijeliti naša mišljenja. HNS je jedinstven oko čina presude i trebamo je prepoznati nepriohvaljitvu za nas i ona je pravno neutemeljena, neprincipijelana do kraja, rekao bih da je zločinačka prema svakom čansom predstavniku HVO-a'', rekao je Čović koji smatra kako ova presuda ne doprinosi pomirenju BiH, što nam je danas najpotrebnije, a u najmanju ruku je pokušaj derigiranja povijesti BiH.

''Dajemo apsolutnu potporu svim uznicima u Haagu i njihovim obiteljima, da znaju da nisu sami u iskušenjima kroz koja prolaze'', rekao je Čović, dodajući kako je Praljak ovim pokazao koliku žrtvo je spreman podnijeti.

''Svi ovdje dobro znamo Praljka, razgovarao sam s njim i njegovom suprugom prije nekoliko mjeseci. On je na ovaj način pokazao koliku je žrtvu spreman podnijeti da bi kazao Slobodan Praljak nije zločinac. Jer se tako ponašao za vrijeme rata, a takav mu je bio odnos prema svima. Haški tribunal nije mogao dobiti na svom zaključivanju, ali ovo je poruka koja je poslana cijelom svijetu, a preko njih  svakom od pojedinačnih sudaca koji su marionete svih koji su ih tamo poslani i ne treba se više skrivati njihov status. Ja mislim da se gora poruka za njih na  ono što se radilo u BiH od '91. kad je počela agresija pa do '95'', zaključio je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close