Od Neuma do Orašja

Čović u Posavini: Uskoro će ovdje doći predstavnici iz Hrvatske

Čović je govorio o stranačkim aktivnostima i trenutnoj političkoj situaciji kao i tijeku pregovora oko izmjene Izbornog zakona BiH.
Vijesti / Politika | 02. 02. 2022. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović razgovarao je u srijedu Orašju sa stranačkim dužnosnicima i članovima Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina o aktualnim temama i političkom djelovanju.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina Đuro Topić upoznao je Čovića s projektima izvršne i zakonodavne vlasti te stranačkim aktivnostima u Posavskoj županiji, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je govorio o stranačkim aktivnostima i trenutnoj političkoj situaciji kao i tijeku pregovora oko izmjene Izbornog zakona BiH. Istaknuo je kako će idući tjedan zasjedati Predsjedništvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS), gdje će se nastaviti pripreme za izvanredno zasjedanje HNS-a.

"Obilazimo sve naše prostore, ovdje sam često, sinoć smo bili u Brčkom, danas popodne u Tuzli. Nastavljamo kako smo radili i do sada, u krajevima gdje živimo nastojimo neke stvari pokrenuti na bolje. Informirao sam predstavnike vlasti i članove stranke o aktualnoj političkoj situaciji i vođenim pregovorima o izmjeni Izbornog zakona. Nastavljamo dalje raditi", istaknuo je Čović.

U Orašju se razgovarali i o aktivnostima i suradnji s dužnosnicima iz Republike Hrvatske.

''Uskoro će ovdje doći predstavnici iz Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i drugih ministarstava Vlade Republike Hrvatske, da zajedno pokrenemo neke projekte. Analizirali smo i dio prometne infrastrukture, razgovarali o luci i lučkoj upravi ovdje u Orašju. Razgovarano je i o proračunu Federacije, iako još nije usvojen, planiraju se transferi nižim razinama i u ovoj godini, koji su značajni našim općinama ali i županiji'', kazao je Čović, navodi se u priopćenju iz HDZ-a BiH.

Također, Dragan Čović posjetio je danas Tuzlu i susreo se sa rukovodstvom stranačkih organizacija, predstavnicima Katoličke crkve, braniteljskih i kulturnih udruga koje djeluju na području Tuzlanske županije. Bila je ovo prilika da Čović izravno upozna nazočne o aktualnoj situaciji kao i budućim smjernicama djelovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close