Prođoh Bosnom kroz gradove

Čović po Središnjoj Bosni

Prvi sastanak u Vitezu je održan s Predsjedništvom Zajednice žena ''Kraljica Katarina Kosača''.
Vijesti / Politika | 04. 03. 2022. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović danas je boravio u posjeti Središnjoj Bosni, gdje je održao niz sastanaka.

Predstavili niz aktivnosti

Prvi sastanak u Vitezu je održan s Predsjedništvom Zajednice žena ''Kraljica Katarina Kosača''.

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH ''KKK'' Marina Pendeš predstavila je dosadašnje aktivnosti jednog od organizacijskih stupova HDZ-a BiH, kao i planirane aktivnosti u predstojećem razdoblju.

Izrada dokumentarnog filma o Vitezu i zajednička akcija prikupljanja pomoći Petrinji nakon razornog potresa, samo su dio aktivnosti koje je Zajednica žena HDZ-a BiH provodila u proteklom razdoblju. Ovakve inicijative, društvenog i humanitarnog karaktera, sastavni su dio rada Zajednice žena ''KKK''.

Upućena potpora narodu Ukrajine

Čović je upoznao Predsjedništvo o svim političkim okolnostima oko aktualnih pregovora o izmjenama izbornog zakonodavstva kao ključnog političkog pitanja koje se hitno mora implementirati i omogućiti legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim razinama vlasti.

Predsjednik Čović izdvojio je važnost i ulogu Zajednice žena ''KKK'' u svim aktivnostima i okupljanjima hrvatskog naroda koji pokazuju snagu zajedništva HDZ-a BiH.

Na koncu sastanka upućena je potpora ženama, izbjeglicama i narodu Ukrajine u nemilim događanjima koja su zadesila ukrajinski narod i državu Ukrajinu.

Razvoj jedinica lokalne uprave

U sklopu posjete Vitezu upriličen je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića s načelnikom Viteza Borisom Marjanovićem. Uz održavanje redovitih koordinacija s načelnicima i gradonačelnicima iz reda HDZ-a BiH, ovakvi susreti su prilika za upoznavanje sa svim ključnim projektima općina i gradova, kao i sveukupnog razvoja jedinica lokalne uprave.

Načelnik Marjanović upoznao je predsjednika Čovića s razvojem infrastrukture i kapitalnim projektima koje provodi općina Vitez, kao i o planiranim aktivnostima.

Čović je istaknuo važnost uključivanja svih razina vlasti, osobito županijske i federalne, u razvoju infrastrukture koja jamči održivost i kontinuiran rast i razvoj svih općinskih razina. Kroz redovite koordinacije do sada se napravio značajan iskorak, osobito s partnerima iz RH i iskustvima koja pomažu općinama i gradovima u Bosni i Hercegovini u okviru IPA apliciranja na grantove razvoja jedinica lokalne uprave.

Malo po Busovači

Prilikom boravka Čovića u Središnjoj Bosni, upriličena je posjeta Busovači gdje je održan sastanak s rukovodstvom općinske organizacije HDZ-a BiH Busovača. Predsjednica OO HDZ-a BiH Mirjana Plavčić prezentirala je aktivnosti ove općinske organizacije, kao i planove koje OO Busovača planira u predstojećem razdoblju.

Predsjednik Čović uputio je potporu radu i svim planiranim inicijativama koje u ovoj općini trebaju doprinijeti okupljanju hrvatskog naroda te poboljšali uvjete životnog standarda ove općine. Razvoj infrastrukture i ostanka Hrvata u Busovači mora biti u fokusu lokalnih dužnosnika.

Predsjednik Čović informirao je OO HDZ-a BiH Busovača i o razgovorima o promjenama Izbornog zakona koji trebaju omogućiti legitimnu predstavljenost Hrvata na svim političkim i administrativnim razinama vlasti kao najvažnijeg aktualnog političkog pitanja. 

Kopirati
Drag cursor here to close