Tako lako

Čović: Non-paper je non-paper

Čović se osvrnuo na slovenski i hrvatski non-paper te rekao kako je "non-paper – non-paper te ne postoji".
Vijesti / Politika | 16. 04. 2021. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se u Kiseljaku s gradonačelnicima i načelnicima izabranim ispred te stranke, nakon čega je odgovarao na pitanja novinara na press konferenciji.

Tom prilikom Čović se osvrnuo na slovenski i hrvatski non-paper te rekao kako je "non-paper – non-paper te ne postoji".

"Jasno je da je nešto negdje zapisao, a je li baš onako kako se predočava javnosti… Toliko o tome ima li ga ili nema. Imate i demanti pa onda zašto špekulirati o nečemu što nitko nije vidio. Onaj koji je došao iz Hrvatske je jasan i uz potporu nekoliko članica Europske unije jučer je dobio punu potporu, ali na isti način je dobio usuglašen tekst kada je u pitanju američka administracija.

Trebamo napraviti reforme u BiH kako ne bi govorili o razlazu u BiH jer ako poštujemo Ustav onda je sve po mojim mjerilima u redu, a ako se nešto treba mijenjati u Ustavu, onda po ustavnim procedurama trebamo se dogovoriti kako to i promijeniti", rekao je Čović.

Kazao je i kako su male mogućnosti da se u Ustavu nešto promijeni, prenosi N1.

Ponovio je kako će biti toliko špekulanata oko BiH jer je bilo i zadnjih 30-ak godina, tako da to ne treba iznenaditi.

"Bitno je zanima li nas stvaranje europskog sustava vrijednsoti i želimo li iskreno u integracijske procese, a da će uvijek biti različitih špekulatana – bit će koliko mi unutra budemo jaki to će biti naša funkcionalnost. Ima li smisla da imamo ovako troškovnu vlast: 13 vlada, 13 skupština… Morat ćemo na tome zajedno raditi, svi iz vana dobro došli su, ali ne da razvlašćujemo", kazao je Čović. 

Kopirati
Drag cursor here to close