Izbori

Čović: Koliko ima slova u abecedi toliko ima planova

''HDZ zajedno s HNS-om pobjeđuje na ovim izborima bez obzira što nismo promijenili Izborni zakon…''
Vijesti / Politika | 31. 05. 2018. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koliko ima slova u abecedi toliko ima različitih planova'', rekao je čelnik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović medijima u Mostaru.

Govoreći o predstojećim izborima, Čović nije krio uvjerenje u pobjedu.

''HDZ zajedno s HNS-om pobjeđuje na ovim izborima bez obzira što nismo promijenili Izborni zakon i kakve god varijacije pravili oko  tih planova, jednog, drugog ili trećeg, ne sumnjam da će hrvatski narod izabrati pravo'', rekao je Čović.

Podsjećamo, čelnik HDZ-a BiH i HNS-a rekao je u intervjuu portalu Dnevnik kako su ''sada prinuđeni na plan B''.

''Prisiljeni smo pristupiti 'planu B'. To je prava istina. Ova će kampanja imati tri cjeline. Prava faza traje evo i danas, tijekom ljeta će biti druga, a završna faza će trajati mjesec pred izbore. Mi smo insistirali da svi zajedno unutar Hrvatskog narodnog sabora idemo na izbore. U tom do kraja nismo uspjeli, jer HDZ 1990 ide samostalno, kao i HRS. Okupili smo osam stranaka koje će zajedno s HDZ-om BiH ići na izbore. HDZ 1990 je čitavo vrijeme govorila da ćemo morati svi zajedno na izbore ukoliko se ne promijeni Izborni zakon. Mislim da će se i dalje tim strankama obiti o glavu ako budu išli na pokušaje stvaranja nekih koalicija koje realno nemaju težinu na terenu. HRS je, pak, našla jedan interes s jednom grupacijom ljudi koji su ranije djelovali kroz HDZ da pokušaju poslati određene poruke. Želim im svi sreću, a oni su se  izjasnili da su za državnu razinu vlasti spremni ići zajedno s HNS-om. To je zapravo 'plan B'', rekao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close