Dragan brani Jelku

Čović: Milićević je uvrštena u optužnicu iz nečijih političkih potreba

Čović je rekao kako ne sumnja da će Milićević vrlo brzo i lako dokazati svoju nevinost.
Vijesti / Politika | 06. 12. 2020. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podizanje optužnice u aferi “Respiratori” nije iznenadilo nikoga, a pored Fikreta Hodžića, Fahrudina Solaka i Fadila Novalića, na optuženičkoj klupi našla se i ministrica financija Jelka Milićević.

Njoj se na teret stavlja optužba za nesavjestan rad, a to je prokomentirao i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

''Federalna ministrica financija Jelka Milićević u zadnji je tren uvrštena u optužnicu iz nečijih političkih potreba'', poručio je čelnik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović.

Dodao je kako ne sumnja da će vrlo brzo i lako dokazati svoju nevinost.

Inače, optuženoj Jelki Milićević se stavlja na teret da je počinila kazneno djelo - Nesavjesan rad u službi iz članka 387. KZ FBiH, navodi se iz Tužiteljstva BiH.

Optužena Jelka Milićević, pojasnili su iz Tužiteljstva, tereti se da je počinila kazneno djelo nesavjestan rad u službi jer je svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa omogućila ovakvu nabavku respiratora, a potom propuštanjem svojih zakonom propisanih dužnosti nije spriječila nastupanje štetne posljedice.

Podsjetimo, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv Fadila Novalića, Fahrudina Solaka, Fikreta Hodžića, „F.H. Srebrena malina“ d.o.o. Srebrenica, i Jelke Milićević.

Kopirati
Drag cursor here to close